Cornel Nistorescu, director Cotidianul, isi anunta retragerea din functie, intr-un editorial de marti, invocand cele doua procese de insolventa deschise de Poligraf, editorul titlului, si de Univers Publishing, publisher al cartilor ce insoteau ziarul, ceea ce duce la sistarea aparitiei publicatiei.
Intr-un post-scriptum al editorialului intitulat "O festivitate de discutat" - aparut in editia tiparita de marti a ziarului si datat cu 21 decembrie pe site-ul publicatiei - Cornel Nistorescu isi anunta retragerea din functia de director editorial, dar si retragerea Oanei Stanciulescu din functia de redactor-sef al titlului.
"Post-Scriptum: Cele doua procese de insolventa deschise de societatea comerciala Poligraf (editor al ziarului Cotidianul) si de Univers Publishing SRL (producatoarea cartilor din colectia Cotidianul) fac imposibila aparitia ziarului in perioada urmatoare. Numarul de fata si cel de maine sunt printre ultimele produse de actuala echipa editoriala. Mai departe, directorul si redactorul-sef al ziarului nu isi vad rostul si se retrag!", se arata in textul lui Nistorescu.
Pana la ora transmiterii stirii, Cornel Nistorescu si Oana Stanciulescu nu au putut fi contactati.
Mihnea Vasiliu, director divizia Quality a Grupului, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca ziarul Cotidianul, editat de Grupul Realitatea-Catavencu, va fi inchis temporar, precizand ca publicatia nu se inchide, ci se ia o pauza pana la gasirea unui investitor.
"Cotidianul nu se inchide. Se incheie editarea lui de catre Realitatea-Catavencu. Probabil se va lua o pauza pana la gasirea unui investitor, dupa ianuarie 2010. Pana la ora actuala nu a fost gasit un investitor", a declarat Mihnea Vasiliu.
Pe de alta parte, surse din cadrul grupului au declarat ca ziarul Cotidianul va fi inchis, din 2010.
Grupul Realitatea-Catavencu a anuntat , pe 9 decembrie, ca nu mai editeaza, de la 1 ianuarie 2010, cotidianele Business Standard si Cotidianul, fiind purtate negocieri pentru vanzarea agentiei de presa NewsIn.
Potrivit unor surse din cadrul Realitatea-Catavencu, angajatii au fost anuntati ca, de la 1 ianuarie 2010, grupul se va concentra pe media digitala, urmand sa investeasca in cresterea si dezvoltarea strategica a posturilor TV si radio.
"Eu nu stiu foarte multe, pentru ca nu sunt implicat pe partea de bani. Din cate stiu eu, exista discutii cu cineva interesat de preluare", a declarat, la acea data, pentru MEDIAFAX Cornel Nistorescu.
Ziarul Cotidianul a fost lansat in 1991 de Ion Ratiu, fiind cumparat de Realitatea-Catavencu in 2004.
Grupul Realitatea-Catavencu este controlat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, care a declarat, pe 8 decembrie, intr-un interviu, ca va renunta definitiv la print, insa va continua sa investeasca in media electronica, urmand ca trustul Realitatea - Catavencu sa lanseze anul viitor trei televiziuni in Republica Moldova, Ungaria si Serbia.
In interviu, Sorin Ovidiu Vantu spunea ca trustul Realitatea - Catavencu, lansat in urma cu cinci ani, este "pe investitie", insa preciza ca va renunta la print. Despre Cotidianul, Vantu spunea cu dispret ca "nu mai da bani pe hartie de impachetat muraturi".
Un mogul bine orientat.