Ieri a fost o zi importanta atat pe plan religios, cat si in Parlament, unde alesii botezati cu numele Sfantului Nicolae au fost felicitati si cadorisiti atat de prieteni, cat si de rivali. Printre sarbatoritii care au dat de baut s-a numarat si presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, care si-a sarbatorit atat ziua de nastere, cat si cea a numelui, pentru a cincea oara consecutiv in aceasta functie.
Impreuna cu Vacaroiu, care a implinit 62 de ani, si-a serbat ziua numelui si senatorul independent Neculai Apostol, alaturi de cei doi fiind presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, fostul presedinte al Senatului Mircea Ionescu Quintus, fostul senator PSD Ion Predescu, membru al Curtii Constitutionale, si alti colegi de partid. Si cum prietenii si colegii nu puteau veni cu mana goala la un astfel de eveniment, la sfarsitul zilei Nicolae Vacaroiu s-a trezit cu o multime de cadouri. In functie de (ne)inspiratia celor care l-au cadorisit si i-au urat „La multi ani!“, presedintele Senatului a primit, in primul rand, multe flori, acestora adaugandu-li-se icoane, tablouri, ceramica, parfumuri si cosmetice.

Presedintele Senatului are colectie de icoane si de ceramica

Colegii din grupul PSD i-au oferit lui Nicolae Vacaroiu un tablou al artistului plastic contemporan Viorel Marginean, iar Adrian Nastase i-a facut cadou o scrumiera din bronz. Presedintele Camerei Deputatilor a elogiat caracterul echilibrat al sarbatoritului. „Din pacate fumeaza, dar nimeni nu este perfect“, a spus Adrian Nastase. Cele mai aproape de sufletul sau se pare ca au fost icoanele, din moment ce Nicolae Vacaroiu a marturisit ca are o colectie impresionanta pe care „la un moment dat o va dona statului”. „Inerente, printre cadourile pe care le-am primit, sunt si sticlele. Dar eu nu pot sa beau, pentru ca am diabet“, a marturisit Nicolae Vacaroiu, adaugand ca lucrul cel mai de pret pe care si-l doreste este sanatatea. Liderul grupului parlamentar al Partidului Romania Mare, senatorul Gheorghe Funar, considera ca PRM i-a facut cadou lui Nicolae Vacaroiu la inceputul sesiunii functia de presedinte al Senatului. Desi trecuti de partea Puterii, senatorii UDMR au decis sa treaca peste orice fel de rivalitati si i-au oferit presedintelui Senatului o farfurie din ceramica din judetul Covasna. „Ei stiu ca am o colectie de vase de ceramica si imi cumpar de peste tot unde ajung asemenea obiecte”, a spus Nicolae Vacaroiu. Presedintele Senatului impreuna cu senatorul independent Neculai Apostol au oferit invitatilor o masa al carei cost l-au achitat din propriile venituri.