Statisticile arata ca sn ultimii ani s-au dublat cererile pentru concedii sn septembrie. si asta pentru ca preturile sunt mai mici cu pana la 35%, iar temperaturile nu mai sunt atat de ridicate.
Turistii romani care opteaza pentru un concediu in septembrie in Turcia sau Grecia platesc cu cateva sute de lei mai putin fata de iulie si august.
"Tarifele scad cu aproximativ 100-150 de euro, iar vremea este mult mai usor de suportat, temperaturile scad de la 40 la 30 de grade", a declarat reprezentantul unei agentii de turism pentru un post de televiziune de stiri.
Astfel, un sejur de 8 zile la un hotel de 4 stele, cu masa inclusa, costa 397 de euro, in loc 497 de euro. Cei care aleg Egiptul sau Tunisia scot si ei mai putin din buzunare.
"Preturile in septembrie fata de august scad cu 25-35%, depinde de la hotel la hotel", este de parere directorul unei agentii de turism.
In Tunisia, la un hotel de 4 stele cu demipensiune, pretul scade de la 450 la 320 de euro pentru un sejur de 8 zile. 6 nopti de cazare, cu regim all inclusive, costa in Malta 390 de euro in septembrie, cu 40 de euro mai putin decat acum. In plus, daca turistii fac rezervarile din timp au parte si de bonusuri.
Agentii de turism si mai anunta pe romanii care vor sa plece in concediu in septembrie ca trebuie sa se grabeasca pentru ca aceste oferte sunt extrem de cautate.