Daca nu v-ati luat inca bilete de vacanta sau nu v-ati gandit unde veti petrece concediul, noi va propunem cateva destinatii. Fie ca vreti sa mergeti in tara sau sa alegeti o statiune din strainatate, agentiile de turism se intrec in oferte speciale. De exemplu, daca pe litoralul romanesc pentru sase nopti de cazare veti plati intre 317 lei si 990 de lei, in functie de perioada si hotel, pentru sapte nopti de cazare, in Creta, veti plati intre 390 si 650 de euro. Asadar, trebuie doar sa va hotarati si sa va grabiti cu rezervarea biletelor.

Integrarea creste potentialul turistic

Mai mult, specialistii spun ca integrarea Romaniei in UE a crescut atractivitatea turistica a tarii noastre. Astfel, acestia sustin ca potentialul turistic al Romaniei, atat ca oferta, cat si din punctul de vedere al numarului de turisti romani, a crescut substantial in ultimul timp.
Acest lucru este sustinut chiar de secretarul general al Asociatiei Operatorilor de Turism si agentiilor de voiaj din Uniunea Europeana (ECTAA) care a afirmat, citat de Agentia China Noua, ca valoarea tarii noastre in industria turismului a crescut mai ales dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Potrivit unui post de televiziune, la Bucuresti se desfasoara, in aceste zile, cea de-a 95-a Adunare Generala a Asociatiei, organizatie care reprezinta interesele a peste 120.000 de operatori de voiaj si turism din Uniunea Europeana.
Presedintele acestui for a subliniat ca Romania poate exploata si alte tipuri de turism, complementare celui de tip estival, ca sa atraga un numar cat mai mare de vizitatori. El a dat exemplu orasul Sibiu, care a devenit o atractie turistica anul acesta prin calitatea de capitala culturala europeana. Totodata, Dragos Atanasiu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, citat de acelasi post de televiziune, a afirmat ca anul acesta se spera ca numarul turistilor straini in Romania sa ajunga la 2,4 milioane, ceea ce reprezinta o crestere substantiala fata de cele 1,6 milioane inregistrate in 2006. (A.S)