Planul de Urbanism General al Craiovei este contestat in instanta. In cazul in care primaria pierde procesul, nu va mai putea fi aplicata nici o regula urbanistica pana la elaborarea unui nou PUG. Sau vor fi emise haotic documente vulnerabile.

Hotararea prin care Consiliul Local Municipal Craiova a aprobat Planul de Urbanism General (PUG), 23 din 2000, este atacata in instanta de firma SC Plusauto SRL, dealerul Ford in Craiova, detinuta de fostul deputat de Dolj, Horatiu Buzatu. In dosarul 18.505/63/2007, Plusauto cere anularea Hotararii nr. 23, PUG Craiova, act care ar leza interesele societatilor Plusauto si Arhidesign, amandoua proprietati ale lui Buzatu. Conflictul pleaca de la impunerile fiscale aplicate de Primaria Craiova - taxe si impozite pe teren si cladiri - pe care Horatiu Buzatu nu le-a platit si, dupa cum a declarat in nenumarate randuri, nu le va plati vreodata la Craiova, fiindca cele doua societati ar fi inmatriculate in comuna Malu Mare. Fiindca principalul atu al municipalitatii este PUG-ul din 2000, care include cele doua firme in aria de impozitare a Craiovei, Buzatu a gandit ca ar fi bine sa atace temelia.
"Cineva trebuie sa ia atitudine in privinta naclaielii din primarie. Nu e posibil ca toate firmele inmatriculate in alte comune sa plateasca taxe si impozite catre bugetele acelor comune, iar ale mele - catre bugetul Craiovei. Atunci, sa taiem raul din radacina", a spus ieri Horatiu Buzatu.
La dosarul cauzei, aflata pe rolul Curtii de Apel Craiova, primaria a depus insa documente din care reiese ca terenul pe care se afla societatile este al Craiovei, si nu al comunei Malu Mare, fiind transferat prin Ordin al Ministrului Apararii. Cu toate acestea, Primaria Craiova a pierdut confruntarea la Tribunalul Dolj, iar in situatia in care va pierde definitiv si irevocabil, urbanismul va disparea.
"Fara un PUG valabil nu vor mai exista reglementari urbanistice, iar fara aceste reguli ramanem in ceata. Teoretic, primaria nici n-ar mai avea dreptul sa adopte sau sa elibereze acte in domeniu. Practic, se mai intampla si la altii, insa cu consecinte grave", a spus arhitectul-sef al Craiovei, Mircea Diaconescu.