Compania UPC Romania a fuzionat prin absorbtie, in luna octombrie, cu Electron M. Bit Telecom, Sebmar si Cablevision of Romania, firme pe care le controleaza, operatiunea avand ca scop simplificarea procesului decizional si reducerea costurilor administrative, prin formarea unei structuri unice. "In urma fuziunii, UPC Romania isi va consolida pozitia pe piata telecomunicatiilor, devenind astfel o prezenta mai importanta pe piata furnizorilor de televiziune prin cablu, telefonie fixa si Internet, putand concura cu succes la nivel national cu cele mai importante companii din domeniu", se arata in proiectul de fuziune publicat in Monitorul Oficial. Proiectul de fuziune a fost intocmit si aprobat de administratorii celor patru companii in luna iunie.
In a doua jumatate a lunii septembrie, actionarii UPC Romania au aprobat procesul de fuziune, care a inceput sa produca efecte juridice de la 1 octombrie. Fuziunea a fost insotita de reducerea capitalului social al UPC Romania cu 1,934 milioane de lei, la 477,826 milioane de lei, ca urmare a anularii unui numar de 22.995 parti sociale pe care societatea le detine la CVR. Cele trei societati au ca asociati UPC Romania si CVR, ultima fiind controlata integral de UPC Romania.
Sebmar Focsani a fost achizitionata de UPC Romania in luna iunie 2007. CVR a intrat sub controlul UPC Romania in octombrie 2005, odata cu preluarea companiei Astral Telecom, care la randul ei a achizitionat-o de la Romtelecom, in aprilie 2005. La inceputul lunii octombrie 2007, compania a anuntat finalizarea procesului de fuziune prin absorbtie cu Minisat Targoviste, Control Ploiesti si Media Post Dej. Anterior, UPC a fuzionat prin absorbtie cu Astral Telecom si alte 13 societati, proces incheiat in octombrie 2006.
La inceputul anului 2003, UPC Romania a anuntat ca a incheiat procesul de fuziune prin absorbtie cu alte sapte societati din Romania: Aparatura Electronica Seltron Cluj-Napoca, Diplomatic International Comimpex Focsani, Control Cable Venture Ploiesti, Somax Botosani, Selektronic Sfantu Gheorghe, Portal Export-Import Cluj-Napoca si Multicanal Holding Bucuresti.
Principalii concurenti ai UPC Romania sunt RCS&RDS si Romtelecom.