Comisia Europeana a anuntat, miercuri, ca va interzice toate importurile din China de produse care contin soia destinate copiilor, dupa ce in unele produse au fost gasite niveluri ridicate de melamina, relateaza AFP, citat de Mediafax.
Totodata, statele membre UE vor trebui sa testeze alimentele pentru consum uman si hrana pentru animale care contin soia inainte de a autoriza importul, a precizat Comisia Europeana intr-un comunicat.
Doar produsele care contin sub 2,5 miligrame de melamina pe kilogram vor fi autorizate.
Aproape 300 de tone de soia importate din China pentru hrana pasarilor in vestul Frantei au fost deja retrase de pe piata saptamana trecuta, dupa ce a fost descoperit un nivel de 50 de ori mai mare de melamina decat limita admisa.
La sfarsitul lui septembrie, UE a interzis produsele chinezesti care contin lapte, destinate copiilor, precum prajiturile, ca urmare a scandalului cu laptele contaminat cu melamina.
Aproximativ 294.000 de copii au fost afectati dupa ingerarea acestor produse care contineau lapte contaminat, a spus, marti, ministrul chinez al Sanatatii.