Electrica a incheiat un singur contract de achizitie de energie electrica pe bursa de profil, dupa ce a depus opt oferte de cumparare pentru cantitatea necesara livrarilor din iulie catre consumatorii eligibili, potrivit datelor OPCOM, operatorul pietei.
Furnizorul si distribuitorul de electricitate intentiona sa cumpere de pe bursa de energie o cantitate totala de circa 3,7 milioane de MWh (3.700 GWh), cu livrare intr-un an, incepand de la 1 iulie.
Din aceasta cantitate, Electrica are nevoie pentru iulie de circa 310 GWh, dupa ce a reziliat, la cererea ministrului Economiei si Comertului, contractele incheiate cu furnizorii de electricitate privati.
Licitatiile pentru atribuirea ofertelor de cumparare de pe Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale au avut loc miercuri si joi, pretul maxim al ofertelor fiind cuprins intre 128,5 lei pe MWh si 144 de lei pe MWh.
Singurul ofertant a fost compania EGL Gas&Power Romania, pentru o cantitate de 428.000 de MWh, dintre care 37.200 MWh in iulie.
"Timp sa mai facem o licitatie nu mai avem. Cred ca, cu acordul ministrului (Economiei - n.r.), vom continua contractele vechi cu producatorii sau incercam sa negociem contracte noi, iar in august vom organiza alte licitatii pe Bursa", a declarat ieri, citat de Mediafax, directorul general al Electrica, Nicolae Coroiu.
El a afirmat ca, potrivit unui ordin intern al ministrului Economiei, producatorii de electricitate nu mai au voie sa vanda energia disponibila decat prin Bursa. (M.C.I.)