In cazul in care discutiile incepute luni, intre sindicalistii de la FSS Metarom Galati si Sindicatul Solidaritatea al Siderurgistilor (SSS), ar duce la fuziunea celor doua structuri sindicale, cele mai importante din Combinat, administratia Combinatului va avea doar un singur "adversar".

Presedintele SSS, Gheorghe Tiber, ne-a declarat ca posibilitatea fuziunii a fost discutata luni cu liderii sindicatelor afiliate la FSS Metarom Galati, precum si cu conducerea locala a filialei federatiei. "In cadrul sedintei Sindicatului Solidaritatea, care va avea loc in aceasta dupa-amiaza (n.r. - ieri), voi supune aprobarii fuziunea in vederea formarii unui nou sindicat, care s-ar putea infiinta pe data de 28 iunie prin unirea sindicatelor de la nivelul uzinelor afiliate la FSS Metarom Galati. Daca acest sindicat nu se va infiinta, fuziunea s-ar putea face cu cele 17 sindicate de la nivelul uzinelor afiliate la FSS Metarom Galati", a afirmat liderul SSS, Gheorghe Tiber.

Acesta sustine ca a pus anumite conditii pentru realizarea fuziunii, care urmeaza sa fie analizate si aprobate de sindicalistii de la FSS Metarom Galati. Potrivit liderului Solidaritatea, noua organizatie sindicala trebuie sa contina in denumire cuvintul "solidaritate", iar conducerea noului sindicat trebuie sa fie aleasa prin vot uninominal de membrii de sindicat.

"De asemenea am cerut ca timp de sase luni de la realizarea fuziunii liderii de sindicat ai Solidaritatea si ai FSS Metarom Galati de la nivelul uzinelor si sectiilor sa-si pastreze functiile, urmind apoi sa se faca alegeri. Totul este deocamdata la stadiul de discutii, pe care abia le-am inceput. Daca se va infiinta noul sindicat, vom decide la ce federatie ne vom afilia, nefiind exclus sa ne facem o confederatie proprie", sustine Gheorghe Tiber.

Prim-vicepresedintele FSS Metarom Galati, Adrian Adascalitei, ne-a declarat ca principala prioritate o reprezinta infiintarea pe data de 28 iunie a noului sindicat in jurul Sindicatului Liber al Siderurgistilor din cadrul Uzinei Laminate Plate, cind se va aproba denumirea si statutul noului sindicat: "In ceea ce priveste fuziunea cu Sindicatul Solidaritatea, asteptam decizia lor legata de acest subiect. Discutiile pe aceasta tema abia au inceput, asa ca nu ne putem pronunta clar deoarece nu putem lua imediat o hotarire. Vom analiza conditiile lor si vom decide daca sintem sau nu de acord cu ele".