Oferta pentru petrecerea vacantei la munte in aceasta vara este foarte bogata. O demonstreaza chiar numarul de turisti care se anunta a fi destul de mare in perioada urmatoare. Si cum deja a inceput numaratoarea inversa pentru zilele de concediu, cei care nu-si permit o scurta vacanta in statiunile din strainatate, in voga de ceva timp, ar putea lua in calcul statiunile montane de la noi.

Agentiile de turism sunt optimiste in privinta romanilor care-si cumpara bilete pentru a petrece cateva zile la munte. De pilda, Turist Center ofera pachete turistice de calitate in statiuni precum Stana de Vale, Barajul Lesu, Baile Felix, Olanesti, Predeal, Poiana Brasov la preturi destul de avantajoase.
Un sejur de 5 nopti la un hotel de trei stele la Stana de Vale costa, incepand de astazi, intre 6,9 milioane de lei si 11,2 milioane de lei, tarife diferentiate in functie de ceea ce alegeti, camera dubla, single sau apartament, cazare cu demipensiune si/sau tratament. Pentru aceia care prefera un motel de doua stele, preturile sunt ceva mai mici. Astfel, un sejur de 5 nopti costa intre 949.000 de lei si 1.249.000 de lei de persoana. Daca alegeti ca destinatie Baile Felix, un pachet complet de cinci nopti variaza de la 4,3 milioane de lei la 8,2 milioane de lei pentru un hotel de doua stele. In cazul alegerii unui hotel de trei stele, un sejur de 7 nopti costa, incepand cu 1 iulie, intre 4,6 milioane de lei si 10,2 milioane de lei. Nici in Poiana Brasov costurile nu sunt mari, de la inceputul lui iulie un sejur de 5 nopti ajungand aici la 4,5 milioane de lei - 10,3 milioane de lei de persoana, cazare plus mic dejun la hotel de trei stele.

Alternativa ar fi vacanta la tara

Orasenii care prefera o vacanta la tara pot alege pensiunile agroturistice din Reteaua Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC). Astfel, pana la sfarsitul acestei luni, puteti plati intre 950.000 de lei de persoana la pensiunile de doua margarete si putin peste un milion de persoana la pensiunile de trei margarete.
Pe langa tarifele pentru cazare, turistii care aleg pensiunile de doua sau de trei margarete vor mai plati aproximativ 500.000 de lei pe zi pentru mic-dejun, pranz si cina.
Potrivit estimarilor ANTREC, numarul turistilor va inregistra o crestere cu pana la 30% fata de anul trecut. Cele mai solicitate zone sunt Bran - Moeciu, Sibiu, Vrancea si Arges.

O camera la particulari, aproape 750.000 de lei

“Daca vreti sa dati peste o casa cu gazde tinere deosebit de comunicative si deschise la orice fel de activitate in ceea ce inseamna recreere, sport si drumetii, vizitati siteul...“. Anuntul este publicat recent pe Internet si suna destul de atractiv pentru cei care nu-si pot permite confortul si siguranta unui hotel si se hotarasc sa-si inchirieze o camera la un particular. Astfel, pentru o noapte la particulari, turistii trebuie sa scoata din buzunar intre 500.000 si 750.000 de lei pe camera in zone precum Predeal, Brasov, Busteni, Sinaia.