Un sat istoric Valle Piola, Italia, a fost scos la vanzare pentru ca nu sunt fonduri pentru restaurare, potrivit The Telegraph.
Satul este inconjurat de munti si se afla in centrul celui mai mare parc national din Italia, Gran Sasso din regiunea Abruzzo.
Consiliul local, impreuna cu o persoana in varsta, care detine o parte din cladiri, au scos la vanzare Valle Piola pentru 550.000 de euro pentru ca nu au fonduri publice pentru protejarea locului de vandalism sau renovare.
Desi este abandonat de 30 de ani, satul Valle Piola este o bujuterie datorită amplasarii sale, format din 11 cladiri construite din piatra si o biserica din secolul al XIII-lea, din care jumatate se afla in ruina.
Asezarea a fost pentru prima oara mentionata in 1059, iar unele case au balcoane din lemn si se crede ca aceasta este o influenta a invadatorilor lombarzi din nordul Italiei. Satul se afla la o alttitudine de 914 m, intr-un amfiteatru format de muntii Apenini, lovit iarna de furtuni si zapada si invadat vara de soare.
Singura legatura cu restul lumii este un drum prafuit, care odata si odata trecea si prin acest sat, si care se termina cu o carare pentru magari. Cele mai apropiate aeroporturi sunt Ancona, Perugia si Pescara. Primarul din orasul Toricella Sicura, aflat in apropiere de Valle Piola spune ca interes de achizitie exista, insa doar din partea unor investitori italieni, nu si straini, ci ca asezarea ar putea fi transformata intr-o resedinta privata sau un complex turistic.