Reprezentantii hotelierilor si ai agentiilor de turism s-au gandit deja la preturile pe care sa le ceara clientilor pentru petrecerea Revelionului 2005-2006. Daca unii au avansat tarife fabuloase, care la prima vedere depasesc pretul pentru o destinatie externa in aceeasi perioada, altii au in vedere preturi accesibile si celor cu venituri medii.
„Un pachet de cinci zile in Bran sau pe Valea Prahovei poate costa de la 2 milioane de lei vechi, cazare la pensiune de doua margarete, cu mic dejun inclus, pana la 6 si 8 milioane de lei, in functie de masa de Revelion si de numarul de margarete“, ne-a declarat Dorin Iscru, reprezentant al Agentiei Turist Center. Tot pentru petrecerea Anului Nou, Turist Center ofera pachete de 5 zile in zonele balneare, contra sumei de aproximativ 4 milioane de lei vechi, bani in care intra micul dejun si masa festiva.
De asemenea, daca vreti sa petreceti Revelionul in Grecia, aceeasi agentie de turism va ofera pachete complete pentru 6-7 zile, cazare la hotel de trei stele, transport cu autocarul, contra sumei de 200-300 de euro.
Pentru aceia care nu au vazut inca Parisul si vor sa-l vada in perioada Anului Nou, agentia va pune la dispozitie pachete turistice de 300-400 de euro de persoana pentru 5 zile (plus transportul cu autocarul).
Pe de alta parte, exista si hotelieri care au avansat deja sume fabuloase pentru petrecerea Revelionului.
In judetul Brasov, de exem-plu, in hotelurile de trei stele, un pachet de servicii pentru perioada 30 decembrie-2 ianuarie costa in jur de 40 de milioane de lei vechi de persoana, cazare, mic dejun si masa festiva.
De asemenea, anumite unitati hoteliere percep tarifele in euro iar preturile ajung la 600-700 de euro pentru 5 nopti de cazare, mic dejun si masa festiva.