B365.realitatea.net informeaza : S-a inaugurat un nou tronson din Bulevardul Uranus
Un nou tronson din Bulevardul Uranus a fost deschis pe 21 decembrie 2011. Soferii bucuresteni pot circula pe inca 600 de metri din Bulevardul Uranus. Primarul general, Sorin Oprescu, sustine ca prima etapa a lucrarii, cuprinsa intre Piata Victoriei si strada Vasile Parvan va fi terminata in totalitate in luna martie a anului viitor.
"Astazi dam drumul la circulatie pe acest tronson, cu trotuarele puse la punct, canalizatia pentru Netcity realizata, la fel si iluminatul public si restul utilitatilor. In acest moment se lucreaza in zona Pietei Virgiliu si la portiunea dintre strada Occidentului si Calea Grivitei. Preconizam ca pana in primele doua luni ale anului viitor sa ne apropiem de Hala Matache. Pana atunci, sper sa se ia o hotarare in privinta acesteia, pentru ca, altfel, stam cu lucrarile pe loc. In paralel, s-a deschis circulatia si pe bulevardul Al. I. Cuza si s-a refacut linia de tramvai, astfel incat sa avem legatura cu bulevardul Gheorghe Duca", a explicat Sorin Oprescu.
Trosonul cuprins intre Piata Victoriei si strada Occidentului a fost deschis doar pentru traficul rutier, nu si pentru circulatia tramvaielor. Reprezentantii Primariei Capitalei spun insa ca tramvaiele vor circula pe Bulevardul Uranus in 2012.
Acesta este al doilea tronson pe care Primaria Capitalei l-a inaugurat in ultima luna si a avut un cost de aproximativ 40 milioane de lei. Pe 6 decembrie 2011a fost deschis si tronsonul cuprins intre Piata Virgiliu si strada Vasile Parvan cu o lungime de 400 de metri. Prima etapa din Bulevardul Uranus are o lungime de 1.800 metri si este impartita in 5 tronsoane: Piata Victoriei -Occidentului (finalizata) , Occidentului - Grivitei, Grivitei - Mircea Vulcanescu, Mircea Vulcanescu - Virgiliu (Stirbei Voda) si Virgiliu - Vasile Parvan (deschis circulatiei). Toata etapa va fi terminata in totalitate in luna martie a anului viitor, potrivit primarului general.
Dupa prima etapa, urmeaza cea cuprinsa intre Vasile Parvan si Piata George Cosbuc, care include si un tunel pe sub Dealul Parlamentului, intre Catedrala Neamului si Casa Poporului. In fine, ultima etapa a lucrarii cuprinde segmentul cuprins intre Piata George Cosbuc si Gara Progresul.
Bulevardul Buzesti-Berzei-Uranus este un bulevard cu cate 2 benzi pe sens si banda pentru biciclisti, cu trotuare cu o latime cuprinsa intre 3 si 5 metri si linie de tramvai pe zona mediana.