Dacia a lansat pe piata romaneasca ieri varianta restilizata a modelului Logan MCV (break), prezentata in premiera mondiala la Salonul Auto de la Paris, organizat la inceputul lunii octombrie, preturile acestuia pornind de la 8.400 de euro cu TVA pentru versiunea de baza. Astfel, pretul de baza al masinii a crescut cu circa 200 de euro fata de versiunea anterioara.
Comenzile vor fi preluate in reteaua Dacia incepand cu 29 octombrie, pe 7 noiembrie va incepe campania publicitara, iar pe 13 noiembrie vor incepe livrarile. De asemenea, tot in noiembrie Logan MCV restilizat (facelift) va fi disponibil pe toate cele 40 de piete in care se comercializeaza marca Dacia.
Noul model beneficiaza, in plus fata de vechea versiune, de ABS, EBD si AFU in dotarea- standard.
Toate modelele Logan MCV restilizate au partea frontala realizata identic cu cea a Logan facelift si partea posterioara usor redesenata.
Primele doua versiuni de echipare - Ambiance si Preferance - au doar modificari la extertior, interiorul fiind acelasi cu cel al vechiului model. Versiunea Laureate are interiorul identictic cu cel al Sandero si Logan Sedan restilizat si modificari la exterior fata de vechiul MCV.
Logan MCV restilizat este cu doi centimetri mai lung decat cel anterior, ajungand la o lungime de 4,47 m. De asemenea, masina are patru culori noi, gri- bazalt, bleu-electric, bleu-intens si negru-sidefiu.
Logan MCV are un volum de incarcare de 700 de litri, in configuratia cu cinci locuri, capacitatea putand creste la 2.350 de litri, cu banchetele din spate rabatabile.
De asemenea, un volum de depozitare total de 54 de litri este disponibil in spatiile de depozitare din habitaclu.
Pentru Logan MCV restilizat sunt disponibile aceleasi motorizari ca pentru modelul de dinainte de facelift, respectiv trei motoare pe benzina si doua diesel. Motoarele pe benzina disponibile sunt de 1,4 litri (75 CP), 1,6 litri (90 CP) si 1,6 litri (105 CP). In cazul motorizarilor diesel, este vorba de un propulsor de 1,5 litri, disponibil in doua variante de putere, de 70 CP, respectiv 85 CP. Dacia Logan MCV a fost comercializata in 170.000 de unitati, la nivel mondial, de la lansarea sa in octombrie 2006 si pana in prezent, dintre care 35.000 de unitati au fost livrate in Romania.