Incepand cu luna februarie, Giulio Simonelli a preluat functia de director general al Banca Italo Romena, unul dintre jucatorii mici de pe piata bancara din Romania.
Dupa intrunirea Consiliului de Administratie al Bancii Italo Romena din 31 ianuarie 2011, Franco Antiga, presedintele bancii, a anuntat preluarea functiei de director general de catre Giulio Simonelli, dupa incheierea mandatului lui Antonio Bianchin. Acesta din urma va ocupa o pozitie importanta in cadrul Grupului Veneto Banca, se arata intr-un comunicat de presa.
Giulio Simonelli, noul director general al Bancii Italo Romena, a inceput activitatea in domeniul bancar in anul 1986. In 2000 a intrat in Grupul Banca Apulia SPA; in cadrul acestuia, a ocupat diverse functii de coordonare si conducere, ultima fiind cea de director general al Bancii Apulia, din februarie 2008 pana in 2011, aducandu-si contributia la intrarea acesteia in Grupul Veneto Banca, la inceputul lui 2010.
"Sunt onorat sa preiau conducerea Bancii Italo Romena, un exemplu de parteneriat solid untre doua tari cu traditie in schimburile nu doar economice, ci si sociale si culturale. Ma bucur sa ma alatur unei comunitati italiane vii si active, care contribuie constant la dezvoltarea acestor relatii. Sub mandatul meu, voi urmari ca banca sa continue sa isi desfasoare activitatea in spiritul misiunii pe care o impartaseste cu celelalte banci din grup: aceea de a fi o banca de referinta in teritoriile in care opereaza, furnizand produse si servicii de calitate si generand, printr-o conduita etica si responsabila, valoare in timp pentru clientii, angajatii si actionarii sai", a declarat Simonelli.
In 2011, banca are in plan deschiderea unei noi agentii in Targu Mures, care se va adauga la cele 22 existente, dintre care 5 in Bucuresti.