HotNews informeaza: Un investitor chinez deschide o fabrica in Dambovita, peste 1.000 de persoane vor sa se angajeze
Peste 1.000 de persoane s-au inghesuit, vineri, in comuna damboviteana Darmanesti la bursa locurilor de munca organizata ad-hoc dupa ce un investitor chinez a hotarat sa construiasca pana la sfarsitul anului o fabrica de produse electronice in zona, relateaza Mediafax.
Bursa locurilor de munca s-a desfasurat in caminul cultural din localitate, iar la un moment dat oamenii au inceput sa se imbranceasca, fiind necesara interventia jandarmilor.
Potrivit reprezentantilor Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Dambovita, patronul fabricii a cerut sprijinul Agentiei si al primariei din localitate pentru a-l ajuta in recrutarea angajatilor, astfel ca pentru o zi bursa locurilor de munca a functionat ad-hoc la Darmanesti.
Autoritatile locale spun ca investitia va aduce o crestere a nivelului de trai al locuitorilor din judetele Dambovita si Prahova, comuna fiind situata la limita dintre cele doua judete.
"Este o prima actiune a acestui investitor. Este o investitie mare, se vor fabrica electronice, produse finite si componente. Un numar de 141 de persoane vor fi angatate in acest an, celelalte, pana la 2.250, pe tot parcursul anului viitor. Acum este o recrutare, urmeaza sa se stabileasca de catre angajator cati au calificarea necesara unor asemenea meserii, iar actiunile vor continua" a declarat directorul AJOFM Dambovita, Catalin Niculae.
Reprezentantii Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca Dambovita si cei ai investitorului spun ca aceasta fabrica va atrage forta de munca din toate localitatile din imprejurimi, numarul total al angajatilor urmand sa fie de 2.250.
Productia, destinata exportului in proportie de 90%, va incepe anul viitor, la Darmanesti urmand sa se fabrice televizoare, LCD-uri, calculatoare si laptopuri. Investitia se ridica la 180 de milioane de euro.