Florin Uzumtoma a dat in judecata Administratia Fluviala a Dunarii de Jos (AFDJ), cerand reincadrarea sa in functie si daune pentru afectarea imaginii dupa revocarea sa din functia de director Cai Navigabile.

Dupa cum se stie, printr-o decizie a consiliului de administratie din cadrul AFDJ Galati, adoptata la data de 28 septembrie, Florin Uzumtoma a fost revocat din functia de director Cai Navigabile al institutiei si numit seful Biroului Auto. Decizia l-a nemultumit pe Uzumtoma, care a atacat-o printr-o contestatie la Tribunalul Galati, cerand anularea acesteia intrucat nu a fost motivata si nici nu s-a precizat la ce instanta de judecata poate fi atacata. Fostul director ne-a declarat ca cel mai mult a fost deranjat de faptul ca decizia de revocare din functie i-a fost comunicata prin posta, nefiind lasat, intr-o prima faza, sa participe la sedinta Consiliului de Administratie al AFDJ Galati in urma careia a fost demis.

"Nu meritam un asemenea tratament"

In contestatia depusa la Tribunal, Florin Uzumtoma sustine ca, la scurt timp dupa primirea deciziei de revocare din functie, s-a imbolnavit si a fost internat in spital. "Nu meritam un asemenea tratament. Nu pot sa vad aceasta decizie decat ca pe una politica. Eu sunt membru PD, iar cel care m-a demis este membru PNL. Nu se poate sa primesc decizia acasa fara sa mi spuna de ce am fost revocat din functie, pentru ca, ulterior, sa aflu din presa ca a fost vorba de o eficientizare a activitatii", ne-a precizat Florin Uzumtoma.

Acesta a cerut Tribunalului Galati sa anuleze decizia Consiliului de Administratie si sa fie repus in functie, solicitand totodata si daune morale in valoare de 50.000 de lei pentru afectarea imaginii publice.

Instanta de judecata a amanat judecarea cazului pentru ca si conducerea Administratiei Fluviale Dunarea de Jos sa-si precizeze pozitia in legatura cu sesizarea fostului director.