Banii frumosi pe care proprietarii de terenuri agricole - intravilane sau extravilane -ii pot obtine, ii determina pe cetateni sa isi ceara drepturile indiferent de varsta pe care o au. Un cetatean in varsta de 90 de ani, din localitatea Nicolae Balcescu, isi vrea inapoi terenul cu suprafata totala de 17,9 ha. Pentru ca actele care dovedesc mostenirea pe care a primit-o de la mama sa sunt din anul 1937, Boia Oprea nu-si poate recapata drepturile firesti asupra terenului. Deoarece nu a inteles cele scrise in hotararea Comisiei Judetene de Fond Funciar, cetateanul de 90 de ani a formulat diferite petitii prin care cerea in mod repetat drepturile vizavi de terenul extravilan mostenit.
Astfel, in Comisia Locala de Fond Funciar a comunei Nicolae Balcescu a fost analizata cererea lui Boia D. Oprea de atribuire a terenului extravilan in suprafata totala de 17,9 ha a defunctei Stana Tarachiu, mama lui Boia Oprea. In acest sens, Boia D. Oprea a depus cerere de solicitare in temeiul Legii 1/2000, avand numarul 209/19.01.1998. Cererea a fost analizata in Comisia de Fonf Funciar si a fost propusa spre aprobare. "Am inaintat documentatia de atribuire a terenului in suprafata de 17,9 ha de la Comisia Locala de Fond Funciar la Comisia Judeteana de Fond Funciar spre validare. Prin aceasta cerere, Boia Oprea solicita aceasta suprafata de teren extravilan, pe care a mostenit-o de la mama sa Tarachiu Stana", a declarat secretarul Primariei Nicolae Balcescu, Viorica Codru. Numai ca in cadrul Comisiei Judetene de Fond Funciar, aceasta cerere a fost respinsa. Motivul? Actele prin care Boia Oprea le-a prezentat erau din anul 1937, ceea ce inseamna ca sunt mai vechi de anul 1945.
Se cauta acte din 1945

"Comisia Judeteana s-a pronuntat prin Hotararea nr. 122/27.04.2005 pentru respingere pe motiv ca actul doveditor este din anul 1937. Drept urmare, Hotararea Consiliului Judetean a fost inaintata lui Boia D. Oprea pentru a se putea adresa instantei de judecata in termenul legal de 30 de zile daca era nemultumit de acesta. Poate din cauza varstei inaintate sau pentru faptul ca nu cunoaste legislatia, Boia Oprea nu a inteles aceasta hotarare, drept pentru care a revenit in mod repetat cu petitii", a mai declarat Viorica Codru. Dupa ce a fost analizata hotararea, membrii Comisiei Jedetene de Fond Funciar au hotarat ca prin Comisia Locala de Fond Funciar din localitatea Nicolae Balcescu sa ne adresam Arhivelor Judetene pentru a cauta actele de proprietate a terenului lui Boia Oprea. "Am fost solicitati de sa ne adresam Arhivelor Judetene pentru a afla daca exista vreun document care sa fie inregistrat cel putin in anul 1945. Vom astepta raspunsul cercetarilor, iar daca se va gasi vreun document, care sa fie cel putin din anul 1945, se va reveni asupra deciziei luate la nivel de Comisie Judeteana de Fond Funciar", a precizat Viorica Codru.