Asteptand o finantare grasa de la Ministerul Educatiei, Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Craiova a decis, in aceasta luna, sa reia procedurile pentru extinderea spatiilor de invatamant. Noua cladire va avea opt etaje si va fi amplasata chiar langa actuala incinta a institutiei, pe strada Petru Rares nr. 4. Potrivit purtatorului de cuvant al Universitatii, Mihai Caragea, aceasta nu este prima tentativa, proiectul de ridicare a unei noi constructii fiind realizat inca din 2000. Banii necesari pentru lucrare au fost atunci promisi de minister, asa ca proiectul tehnic si studiul de fezabilitate au fost imediat intocmite de conducerea institutiei. Probleme au aparut la organizarea licitatiei, cand nici una dintre firmele participante nu a reusit sa indeplineasca toate conditiile.
"Daca nu am avut atunci castig de cauza, cand s-a schimbat guvernul, banii nu ne-au mai fost dati, asa ca nu am mai putut sa facem nimic. Noi aveam toata documentatia, ne lipsea in schimb finantarea. Anul asta lucrurile n-au mai stat la fel, deoarece am fost asigurati ca vom primi banii necesari, probabil din lipsa altor proiecte la fel de serioase", a declarat Constantin Cherciu, sef Serviciu Tehnic UMF Craiova.
Suma la care ajunge investitia este de 240 de miliarde de lei, bani care vor fi virati de minister intr-o perioada de doi ani. In 2006, UMF Craiova va primi 18 miliarde de lei, din acest motiv reprezentantii institutiei au reluat procedurile, cerand aprobarea consilierilor locali pentru un Plan Urbanistic Zonal (PUZ). Seful Serviciului Tehnic a mai spus insa ca in acest an nu se va putea face mare lucru, deoarece trebuie organizata mai intai licitatia, dupa care va fi initiata organizarea de santier. "Pe locul unde va fi ridicata constructia exista deja o cladire mai mica si trebuie daramata. Daca iarna e blanda, poate vom reusi sa sapam groapa fundatiei si sa turnam beton, mai mult nu putem face. Asta se va intampla numai daca licitatia va fi adjudecata de prima data", a incheiat Cherciu.