Colegiul Director al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a aprobat Nota referitoare la recuperarea ajutorului de stat de la Automobile Craiova SA, dispusa prin Decizia Comisiei Europene din 27 februarie, a anuntat ieri AVAS, printr-un comunicat de presa.
„AVAS a hotarât, în conformitate cu procedura interna de recuperare a ajutoarelor de stat, ca, în termen de cinci zile, sa notifice societatea comerciala Daewoo Automobile România SA, societatea comerciala Automobile Craiova SA, Ford Motor Company si Ford of Europe GmbH pentru recuperarea ajutorului de stat prin transmiterea Ordinului de recuperare si a unei copii a Deciziei de recuperare emise de catre CE“, se arata în comunicat.
De asemenea, în acesta se mai precizeaza ca, în termen de zece zile de la primirea notificarii si a Ordinului de recuperare, beneficiarul ajutorului de stat urmeaza sa transmita la AVAS acordul de rambursare a ajutorului de stat. Totodata, AVAS va informa CE, în termenele prevazute în Decizia de recuperare asupra etapelor parcurse.
Colegiul Director al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a stabilit ca Automobile Craiova sa înapoieze cele 27 de milioane de euro considerate ajutor de stat pâna la sfârsitul lunii iunie, a declarat ieri, pentru NewsIn, vicepresedintele AVAS, Constantin Botez. Acesta nu a specificat daca suma va fi rambursata în transe, însa a subliniat ca forma în care banii vor fi platiti nu este importanta atâta timp cât acestia vor fi recuperati în perioada corespunzatoare.