Pasajul Basarab va fi deschis pentru traficul rutier, duminica, de la ora 6.00, acesta, a anuntat vineri Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei. "Pasajul este gata! Am in mana procesul verbal de predare-primire, cu pasajul s-a pus in functiune si s-a dat in exploatare. Este semnat, e oficial, este rezultatul constatarilor facute de toti cei ceruti de lege", a spus Oprescu. "Veniti sa vedeti singuri cum arata pasajul, pentru ca el nu este al meu sau al politicienilor, ci este al bucurestenilor. De maine (sambata - n.r.) ora 10 puteti sa-l vizitati. O sa vedeti ca merita! Vreau sa las oamenii sa judece direct, cu o zi inainte sa dam drumul circulatiei. Este cea mai mare lucrare de infrastructura realizata in Romania in ultimii 20 de ani, si este una extrem de complicata, cu trei tipuri de structuri diferite. De fapt este un ansamblu de pasaje, poduri, pasarele. Sunt mandru ca am reusit s-o finalizam. Si sper ca si bucurestenii sa fie mandri de acest pasaj, care va deveni parte din viata lor", a mai spus primarul general al Capitalei.
Domnia sa i-a invitat pe bucuresteni la Pasajul Basarab, unde, sambata, 18 iunie 2011,. va avea loc prima editie a Bucharest Summer Parade. Incepand cu ora 10.00, pasajul va fi deschis pentru vizitare, iar Bucharest Summer Parade va incepe intre orele 11.00 si 11.30. Printre participantii la Bucharest Summer Parade se vor numara Fanfara Angelys, Fanfara Valahia, Fanfara Ploiesti si Fanfara Jandarmeriei. De asemenea, vor defila motociclisti, masini retro si tunate, reprezentanti ai minoritatilor si ai constructorului, precum si Ansamblurile Ciuleandra, Doina Dunarii, Mugurel de Prahova. Vor mai defila in cadrul Bucharest Summer Parade reprezentanti ai Politiei Rutiere, ai Pompierilor, ai Politiei Locale si ai Jandarmeriei. La finalul Bucharest Summer Parade, la ora 12.30, va avea loc un concert sustinut de Horia Brenciu in parcarea complexului comercial Carrefour. Pentru buna desfasurare a evenimentului se vor institui o serie de restrictii temporare de trafic, dupa caz la necesitate. Astfel, intre orele 08.00 si 1100, va fi restrictionat partial traficul rutier pe sos. Titulescu intre rampa Pasajului Basarab si intersectia cu bd. Banul Manta, iar inaintea momentului sosirii coloanei de masini si motociclete, din P-ta Victoriei, va fi inchis total traficul rutier. Intre orele 10.30 si 13.00, va fi restrictionat gradual traficul rutier pe sos. Grozavesti (intre bd. Iuliu Maniu si Splaiul Independentei), pe bd. Vasile Milea (intre bd. Iuliu Maniu si Splaiul Independentei) si pe Splaiul Independentei pe sensul dinspre Podul Cotroceni spre Podul Grozavesti. Circulatia mijloacelor de transport in comun apartinand RATB se va desfasura pe trasee modificate in perioada restrictiilor de trafic. La ora 21.00, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, se va intalni pe pasaj cu constructorii si echipa din Primarie care a lucrat la acest proiect, pentru a ciocni o cupa de sampanie si a le multumi pentru contributia pe care si-au adus-o la finalizarea celei mai mari lucrari de infrastructura din ultimii 20 de ani din Romania. Podul Basarab va fi deschis publicului pe parcursul intregii zile. Accesul pietonilor pe Pasajul Basarab se va face numai din rampele de pe sos. N. Titulescu si bd. Vasile Milea si va fi permis numai pe sensul dinspre sos. N. Titulescu spre bd. Vasile Milea. Traversarea pietonilor de pe trotuare pe rampele pasajului se va face numai sub protectia organelor de ordine.
In vederea desfasurarii evenimentului , intre orele 9.00 si 15.00, Regia Autonoma de Transport Bucuresti va reorganiza traseele liniilor de autobuze din zona Pasajului Basarab. Linia 182 va functiona pe un traseu modificat pe sensul spre Gara de Nord, de la intersectia sos. Nicolae Titulescu-str. Maltopol, pe str. Maltopol, bd. Gh. Duca, Piata Garii de Nord, iar pe sensul spre Institutul Oncologic, din Piata Garii de Nord pe Calea Grivitei, str. Polizu, str. Buzesti, Piata Victoriei, bd. Iancu de Hunedoara, urmand apoi traseul de baza. Linia 205 va functiona pe un traseu modificat pe sensul spre Strand Straulesti, din Piata Garii de Nord, pe Calea Grivitei, str. Polizu, str. Buzesti, Piata Victoriei, bd. Ion Mihalache, apoi traseul de baza. Celalalt sens nu se modifica. Linia 282 va functiona pe un traseu modificat pe sensul spre Gara Basarab, de la intersectia bd. Ion Mihalache - bd. Banu Manta - str. Dr. Felix, pe str. Dr. Felix, sos. Nicolae Titulescu, str. Maltopol, bd. Gh. Duca, Piata Garii de Nord, bd. Dinicu Golescu. Pe sensul spre Soseaua Fundeni, autobuzele liniei 282 vor circula pe traseul de baza intre Gara Basarab si Piata Garii de Nord, apoi pe un traseu modificat pe Calea Grivitei, str. Polizu, str. Buzesti, Piata Victoriei, bd. Ion Mihalache, apoi traseul de baza. Linia 105 va functiona pe un traseu modificat in ambele sensuri, de la intersectia bd. Vasile Milea - bd. Iuliu Maniu, pe bd. Iuliu Maniu, sos. Cotroceni, str. C. Noica, Calea Plevnei, sos. Orhideelor, urmand apoi traseul de baza. Linia 601 va functiona pe un traseu modificat in ambele sensuri, de la Podul Cotroceni, pe str. C. Noica, Calea Plevnei, sos. Orhideelor, Splaiul Independentei, apoi traseul de baza. Linia 635 va functiona de la terminalul Gara Basarab, pe bd. Dinicu Golescu, Piata Garii de Nord, Calea Grivitei, str. Polizu, str. Buzesti, Piata Victoriei, bd. Ion Mihalache, str. Dr. Felix, sos. Nicolae Titulescu, str. Maltopol, bd. Gh. Duca, Piata Garii de Nord, bd. Dinicu Golescu, str. Stirbei Voda, Calea Plevnei, cu intoarcere prin str. Vasile Parvan, bd. M. Kogalniceanu, sp. Independentei, str. Stirbei Voda, bd. Dinicu Golescu, Piata Garii de Nord, Calea Grivitei, str. Polizu, str. Buzesti, bd. Ion Mihalache, str. Dr. Felix, sos. N. Titulescu, str. Maltopol, bd. Gh. Duca, Piata Garii de Nord, bd. Dinicu Golescu, revenind la Gara Basarab.
Sursa : A.M.PRESS