Uleiul comestibil si fasolea boabe au fost alimentele care s-au scumpit cel mai mult, cu peste 44% , respectiv aproape 33%, in decembrie 2007, fata de aceeasi luna din 2006, conform datelor publicat de Institutul National de Statistica (INS). De asemenea, in perioda mentionata preturile la legume si la conservele din legume au crescut cu peste 30%, la fructe proaspete cu aproape 26%, la malai cu 18%, la cartofi cu 14,24%, iar la laptele de vaca cu aproape 12%. Potrivit INS, in 2007 s-au ieftinit carnea de porc cu 2,52% si ouale cu 1,15%. In ceea ce priveste marfurile nealimentare, cel mai mult s-au scumpit tigarile si tutunul cu aproape 13%, energia termica cu aproape 6% si combustibilii cu 5,58%. Totodata, au fost inregistrate ieftiniri, in decembrie 2007 fata de decembrie 2006, la medicamente si articole medicale, cu aproape 7% , respectiv 6,25%, dar si la ceasuri, aparate audio-video, articole sportive si masini de spalat.