Reprezentantii sindicatului "Solidaritatea" intentioneaza sa demareze astazi procedurile de executare silita a Mittal Steel, desi hotarirea judecatoreasca care le da acest drept a fost suspendata
Presedintele sindicatului amintit, Gheorghe Tiber, ne-a declarat ieri ca, in urma intilnirii cu Ionel Bors, reprezentantul administratiei Mittal Steel, nu s-a reusit sa se ajunga la nici o intelegere in ceea ce priveste plata cotizatiilor restante. Reamintim ca un complet de judecata din cadrul Tribunalului Galati a hotarit obligarea administratiei combinatului siderurgic la plata cotizatiilor restante catre sindicatul "Solidaritatea", evaluate de reprezentantii acestuia la circa 2,4 miliarde de lei. Totodata, conducerea Mittal Steel a fost obligata sa remita periodic in contul aceluiasi sindicat cotizatiile lunare pentru cei aproximativ 5.500 de membri ai acestei organizatii.

Contactat ieri de unul dintre reporterii nostri, senior managerul Mittal Steel, Ionel Bors, a refuzat sa faca vreun comentariu vizavi de acest subiect. In schimb, am aflat ca hotarirea judecatoreasca, care le dadea dreptul celor de la "Solidaritatea" sa execute silit combinatul siderurgic, a fost suspendata din data de 15 iulie. Purtatorul de cuvint al Tribunalului Galati, judecatorul Carmen Sandu, ne-a declarat ca reprezentantii Mittal Steel au formulat recurs, in care au solicitat expres suspendarea executarii hotaririi cu pricina, lucru care s-a si intimplat. In atare conditii, ne intrebam cum anume vor purcede cei din sindicatul "Solidaritatea" la executarea silita a combinatului, atit timp cit acest lucru nu mai este posibil decit dupa ce o alta instanta de judecata se va pronunta in acest sens. Mai exact, magistratii din cadrul Curtii de Apel Galati vor decide la primul termen de judecata in recurs daca prima hotarire judecatoreasca pronuntata in acest dosar poate fi pusa in executare sau nu de sindicatul "Solidaritatea" inainte ca instanta sa se pronunte definitiv in aceasta cauza.