Membrii Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR-1903) nu sunt de acord cu intentia de schimbare a modului de gestionare a fondului pentru sanatate prin legea privind reforma in domeniul sanatatii, se arata intr-un comunicat transmis ieri.
"Astfel, se preconizeaza ca actualul Consiliu de Administratie al Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNAS) sa devina doar un for consultativ care se intruneste sporadic, iar presedintele acesteia are drept de veto asupra oricaror hotarari ale Consiliului de Administratie", informeaza documentul.
Industriasii considera ca in aceasta situatie respectivul organism nu-si mai justifica denumirea si se instituie o administrare unilaterala a unor functionari ai statului asupra unor bani privati.
Potrivit reprezentantilor UGIR-1903, "este absolut necesar ca in Consiliul de Administratie al CNAS reprezentantii patronatelor si sindicatelor sa aiba deplina putere de decizie, iar reprezentantii Guvernului sa se limiteze sa presteze serviciile de administrare specifice domeniului cu care au fost insarcinati.
Sursa mentionata precizeaza ca nu trebuie sa se confunde fondurile publice cu cele constituite prin contributia fiecarui cetatean si angajator cu destinatie clar stipulata in varsamintele acestora catre fond.