Reprezentantii Comisiei Europene au aprobat harta regiunilor care pot primi ajutoare de stat destinate dezvoltarii in perioada 2007-2013, precum si nivelul asistentei financiare pentru Romania, Bulgaria si Cipru, potrivit unui comunicat al Ministerului Integrarii.
Normele europene permit acordarea de ajutoare pentru dezvoltare regionala in zonele in care PIB-ul este mai mic decat 75% din valoarea medie a PIB-ului comunitatii europene.
Intensitatea maxima a ajutorului este de 50% pentru intregul teritoriu, cu exceptia regiunii Bucuresti, unde intensitatea maxima a ajutorului va fi de 40%.
Ponderea maxima a ajutorului regional pentru dezvoltare acordat firmelor care realizeaza proiecte in regiunea Bucuresti va fi diminuata in urmatorii sase ani la 40% din costurile investitiei, de la nivelul anterior aderarii de 50%.
In cazul proiectelor de investitii a caror valoare nu depaseste 50 de milioane de euro, plafonul este majorat cu 10% pentru companiile de dimensiuni medii si cu 20% pentru firmele mici. (A.ß.)