Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, la Gura Humorului, in deschiderea Seminarului National de Turism, ca doreste ca turismul sa devina "un contributor la buget si un creator de locuri de munca". Udrea a spus ca infiintarea Ministerului Turismului corespunde dorintelor si asteptarilor celor implicati in turism si ca doreste ca Romania sa fie o destinatie atat pentru turism intern, cat si pentru turistii straini. Ea a aratat ca, in trecut, ponderea turistilor straini in turismul din Romania reprezenta o treime si ca isi propune sa atinga aceasta tinta. Udrea a subliniat ca a dorit ca prima sa iesire in calitate de ministru in tara sa fie in Bucovina, zona care are un potential turistic important si corespunde prioritatilor Ministerului Turismului.
Ministrul Turismului a mai spus ca situatia actuala din turism a fost determinata de lipsa de implicare a statului in acest domeniu, aratand ca interesul politicienilor pentru acest sector a fost atat timp cat au fost privatizari in turism, dupa care a disparut. "Avem o infrastructura turistica nemodernizata, investitiile private s-au facut in perioade lungi, cu resurse putine si fara o strategie de turism", a spus Elena Udrea.
Ea a aratat ca sectorul turistic poate aduce fonduri importante la bugetul de stat. "Sa facem turismul un contributor la bugetul national, un creator de locuri de munca", a spus Udrea, apreciind ca turismul este, in prezent, "comentat superficial, cu referiri la cea care sta in fruntea ministerului", iar aceasta abordare nu este corecta.
Udrea a reamintit apelul ca romanii sa incerce, in acest an de criza, sa petreaca o parte din vacante in tara, in spirit de solidaritate cu operatorii turistici locali.
Ministrul Turismului a anuntat ca in Suceava va fi infiintat un birou regional de turism, subliniind ca Bucovina este o destinatie pentru turismul ecumenic, turismul de sanatate si turismul cultural