Seful Fondului pentru Proprietatea Statului din Ucraina a declarat saptamana trecuta ca un acord cu Romania pe tema compensatiilor pentru combinatul de la Krivoi Rog este "problematic", sugerand ca asteptarile Romaniei - de un miliard de dolari - sunt prea mari.
Tratativele cu Romania pe tema Krivoi Rog continua, a declarat, miercuri, la Bucuresti, ministrul ucrainean de externe, Kostiantin Grisecenko, care si-a exprimat speranta ca cele doua parti vor ajunge la o intelegere reciproca de "interes comun".
Intrebat daca exista discutii pentru recuperarea sumelor pierdute de Romania la Krivoi Rog, ministrul ucrainean de externe a raspuns ca "tratativele se desfasoara, continua".
"Sper ca vom ajunge la o intelegere reciproca de interes comun pentru ambele parti", a adaugat ministrul Kostiantin Griscenko, dupa intrevederea cu seful diplomatiei romane, Teodor Baconschi. Seful Fondului pentru Proprietatea Statului din Ucraina a declarat saptamana trecuta ca un acord cu Romania pe tema compensatiilor pentru combinatul de la Krivoi Rog este "problematic", sugerand ca asteptarile Romaniei - de un miliard de dolari - sunt prea mari.
Fondul pentru Proprietatea Statului (FPS) din Ucraina nu are niciun fel de planuri pentru a privatiza combinatul de la Krivoirog, din cauza participatiei pe care o detin cele cateva tari straine (inclusiv Romania - n.r.) ce s-au implicat in constructia uzinei, a mai declarat seful FPS Ucraina.
"Pana nu reglementam relatiile cu tarile straine, este imposibil sa facem vreun pas catre privatizare", a explicat Oleksandr Riabcenko, citat de UKRINFORM. El a precizat ca este vorba despre un angajament asumat fata de Romania, Germania si Bulgaria.