Senatorul Sorin Constantin Lazar a sustinut o declaratie politica intitulata "TVR - energofagul Puterii", pe care o puteti citi in continuare.
'Este bine stiut faptul ca Televiziunea Romana, televiziune publica, ar trebui sa reprezinte o institutie simbol de moralitate, etica si deontologie.
O televiziune publica este, prin excelenta, o televiziune a intregului popor fata de care trebuie sa-si exercite functiile in mod impartial, onest si moral.
In Romania dictaturii portocalii, TVR a devenit instrumentul perfect al Puterii. Prin portavocea televiziunii publice, se aduna voturi, se alearga in nestire dupa rating, iar romanilor, contribuabili la aceasta gaura neagra, li seprezinta o Romanie roz, in care totul este prefect, in care viata este minunata, nivelui de trai a depasit limite miraculoase, Opozitia este venala si de rea credinta, iar Puterea, saraca, depune toate eforturile pentru ca romanii sa traiasca pe lauri.
Acolitii din TVR muncesc zi si noapte sa creeze acest tablou idilic, transformandu-se din jurnalisti in cosmeticienii datorita- sau din cauza- carora Groapa miracolelor devine Taramul fagaduintei.
La 31 decembrie 2010, raportul lui Alexandru Lazescu, presedintele TVR, arata o lipsa din bugetul institutiei pe care o conduce de 161. 956. 133 lei, 40 de milioane de euro care lipsesc si nu pot fi justificati sub nicio forma.
Se intampla, in mod specific, cu TVR ce se intampla la modul general cu bugetul tarii, administrat de PDL-ul rapace. Am ajuns in situatia tragica de a nu ne mai mira astfel de talharii. Am ajuns in situatia in care nu mai avem puterea de a ne mai revolta.
Pentru bugetul TVR si gaurile sale enorme, fiecare roman trebuie sa plateasca o taxa tripla, daca stam sa adunam - catre stat, taxa Tv si de cablu.
Asta in conditiile in care bugetarii romani au salarii cu o patrime miscorate, in timp ce bugetarii din TVR beneficiaza bine merci de salarii intregi. Dar, deh, nu toata lumea este capabila sa ridice osanale si sa intoneze ode la adresa celor care au devastat tara.
La TVR, Puterea merge ca la ea acasa, folosindu-se de toate parghiile pentru a minti, insela si prosti un intreg popor umilit si desconsiderat de cei care au transformat Romania in terenul jocurilor de putere si bani.
Televiziunea publica platita de noi toti a devenit televiziune de partid, ultima statitica aratand ca 85% din stirile si emisiunile sale au fost numai despre Traian Basescu si despre Guvern. Nu pot sa nu ma gandesc ca ne platim singuri raul si contribuim fiecare in a alimenta otrava ce ni se serveste de asa-zisa Televiziune publica ce are ca responsabilitate asigurarea impartialitatii.
In baza Legii 41/1994, Societatea Romana de Televiziune are obligatia sa asigure "pluralismul, libera exprimare a ideilor si opiniilor, libera comunicare a informatiilor, precum si informarea corecta a opiniei publice". Totodata, mai are obligatia "sa prezinte, in mod obiectiv, impartial, realitatile vietii social-politice si economice interne si international, sa asigure informarea corecta a cetatenilor asupra treburilor publice, sa promoveze, cu competenta si exigenta, valorile limbii romane, ale creatiei autentice cultural, stiintifice, nationale si universale, ale minoritatilor nationale, precum si valorile democratice, civice, morale si sportive, sa militeze pentru unitatea nationala si independent tarii, pentru cultivarea demnitatii umane, a adevarului si a justitiei."
Halal, respectarea acestor obligatii. Singura moralitate si unica impartialitate este linia data de Putere, realitatea este cea creionata de capii "partidului- dictatura", valorile sunt doar de o singura culoare, iar exigenta si competenta sunt cele dispuse de la "centru".
Ce se intampla in acest moment, stimati colegi, cu SRTV este o adevarata crima si o jignire crunta adusa acestui popor care, de-abia mai avand bani de paine, trebuie sa plateasca taxe acestui energofag ce gaureste bugetul tarii si, implicit, pe al nostru.'