Turismul balnear din Romania are patru puncte slabe pe care trebuie sa le rezolve pentru ca acest domeniu sa fie competitiv dupa integrarea in Uniunea Europeana, a declarat presedintele Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania (OPTBR), Nicolae Radulescu, citat de Mediafax. Acesta a afirmat ca, in primul rand, turismul balnear are ca punct slab infrastructura, apoi promovarea, care in prezent se face numai prin autoritatea de resort. De asemenea, parteneriatul public-privat nu functioneaza inca, iar personalul este imbatranit, in timp ce tinerii nu raman in sistem.
Radulescu a mai spus ca Romania nu a dezvoltat acest sector, care a fost lipsit de investitii. Sistemului balnear romanesc are insa si puncte tari. Acestea sunt, in opinia lui Radulescu, factorul natural, valoarea istorica si valoarea actului medical. Mai trebuie spus ca, saptamana trecuta, la Buzias, s-a desfasurat adunarea anuala a OPTBR.
Discutiile purtate cu aceasta ocazie au vizat perspectivele turismului balnear, in contextul aderarii la UE. O alta tema s-a referit la aportul Organizatiei la elaborarea unei strategii pe termen mediu si lung in turismul balnear.