Presa informeaza :Boc si Boagiu au inaugurat a doua oara tronsonul Murfatlar - Valu lui Traian din Autostrada Soarelui
Constructorul Astaldi a dat in functiune si celelalte doua benzi de pe tronsonul de autostrada cuprins intre Murfatlar si Valu lui Traian. Primele doua benzi, pe sensul de mers spre Valu lui Traian, au fost date in folosinta cu mare pompa, la finele lui iulie.
UPDATE, ora 15.40: Emil Boc, premierul tarii, a spus ca este un moment istoric pentru Constanta. "Stiu ca sunt cuvinte grele, dar am fost primar si stiu ce inseamna traficul greu din oras. Constantenii doar isi vor aminti de traficul greu. Un alt avantaj este ca pe aceasta cale pot fi trase investitii in Constanta", a adaugat Emil Boc.
UPDATE, ora 15.30: Directorul Directiei Reginale de Drumuri si Poduri Constanta, Aidan Ibram, a explicat ca, daca vom avea o iarna acceptabila, vom circula anul viitor pe toti cei 50 de kilometri si doar pe 14 dintre ei pe o singura cale. "Pe 14 kilometri din 19 intre Cernavoda si Medgidia vom circula pe o banda incepand cu mijlocul anului viitor. Realizarea de acum este ca, odata cu terminarea nodului de la intrarea in oras, tot traficul greu va veni pe varianta. Aici sunt 4 kilometri. A fost cel mai greu tronson, dar si cel mai important", a spus Ibram.
UPDATE, ora 15.00: Ministrul Transporturilor Anca Boagiu si premierul Emil Boc au sosit in Constanta pentru a inaugura cele doua benzi de pe sensul de mers Valu lui Traian - Murfatlar, de pe Autostrada Soarelui.
Ministrul Anca Boagiu a declarat: "Incepand de anul viitor, cu exceptia tronsonului cuprins intre Cernavoda si Medgidia pe care l-am relicitat, intentionam sa circulam pe o banda pe sectorul de autostrada, urmand ca pana la sfarsitul anului viitor sa fie intreg tronsonul gata".
La finele lunii iulie, tronsonul de 14 kilometri a fost inaugurat doar pe pe jumatate, pe un sens de mers intre Murfatlar si Valu lui Traian, in prezenta acelorasi demnitari Anca Boagiu si Emil Boc.
In prezent, pe tronsonul Murfatlar - Valu lui Traian se circula in ambele sensuri, pe cate un fir. De astazi se va circula pe patru benzi.
Accesul pe autostrada
Cei care vin pe litoral pe Autostrada Soarelui urmeaza vechiul drum spre mare (DN22C Cernavoda-Constanta) pana la Murfatlar. Aici este un nod rutier unde se intra pe tronsonul de autostrada inaugurat la sfarsitul lunii iulie, pe care se merge pana la Valu lui Traian. De aici se patrunde pe noua sosea de centura a Constantei, ce iese la Agigea si continua cu soseaua litoralului DN39 Constanta - Mangalia. In total, sunt 21, 5 kilometri pe care ai liber la drum.
Ultimul tronson, gata in iunie 2012
Din Autostrada Soarelui mai este de finalizat sectorul cuprins intre Murfatlar - Cernavoda, cu o lungime de 30,5 kilometri. "Exproprierile au fost facute, iar portiunea de autostrada va fi finalizata la sfarsitul lunii iunie a anului viitor", a spus Cristian Becheru.
Tronsonul cu cele mai multe probleme este cuprins intre Cernavoda si Medgidia.