Tribunalul Arges a admis la inceputul saptamanii cererea Petrom de suspendare a deciziei Agentiei de Mediu Pitesti, potrivit Mediafax. Ca urmare a acestei decizii, Rafinaria Arpechim va functiona pana la pronuntarea instantei de fond.
Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Pitesti a decis, la finele lui mai, sa suspende autorizatia de mediu a Rafinariei Arpechim Pitesti. Aceasta din cauza ca Petrom nu s-a conformat unor cerinte precizate in documentul in baza caruia functioneaza combinatul. Trebuie spus ca Agentia de Mediu Pitesti va contesta insa decizia Tribunalului Arges. In urma discutiilor de ieri intre seful Agentiei de Mediu Pitesti, Marius Stanca, reprezentantii grupului austriac OMV si prefectul de Arges, Ion Carstoiu, Petrom s-a angajat sa prezinte, in doua-trei saptamani un plan de inchidere a halelor si a trei dintre cele cinci rezervoare de la Arpechim. Cele doua rezervoare care vor fi mentinute vor fi modernizate pentru a respecta standardele de mediu, au adaugat sursele.
In consecinta, se adeveresc estimarile unui specialist de la o companie concurenta, care ne-a declarat ca activitatea Rafinariei Arpechim va fi reluata in scurt timp. Inchiderea rafinariei pe termen lung ar fi generat un soc pe toata economia romaneasca. Ca urmare a deciziei Tribunalului Arges, actiunile Petrom s-au apreciat ieri cu circa 4 procente. (M.H.)