Cel mai important eveniment tehnologic al anului, desfasurat la Las Vegas, este ocazia perfecta pentru a trasa trendurile anului 2010.
Debutul oficial al CES va avea loc maine, insa hit-urile editiei din acest an s-au conturat deja. 2010 se anunta anul 3D, care migreaza masiv din sala de cinematograf in sufragerie. Procesul este accelerat de giganti precum LG, Samsung sau Sony, care au anuntat deja echipamente 3D HDTV pentru CES.
Recentul record de box office al filmului Avatar i-a ambitionat pe cei de la Discovery şi ESPN, care au anuntat chiar in aceste zile lansarea in 2011 a unui post de televiziune care va emite in format 3D 24 de ore din 24, spune Pop Science.
Si tablet-urile sunt un subiect fierbinte la CES 2010. Apple, unul dintre cei mai mari jucatori din industrie, se pare ca a furat deja startul in aceasta privinta si pregateste un tablet propriu care, cel mai probabil, va fi disponibil in magazine in luna martie.
Steve Ballmer, seful Microsoft, este asteptat azi sa contracareze miscarea lui Steve Jobs si sa prezinte propria veriune de tablet, in parteneriat cu HP, dupa cum speculeaza New York Times. Cu toate acestea, la CES vom vedea si alte device-uri plate, svelte, cu ecrane senzitive si dotate obligatoriu cu un browser web, ne asigura Fox News.
La capitolul smart phone-uri cei care au furat startul la CES sunt oficialii Google, care au anuntat ieri lansarea primului telefon branduit, Nexus. Acer, Asus, HTC, LG, Palm si Samsung nu se vor lasa mai prejos si sunt pe punctul de a anunta zilele acestea noi versiuni de smart phone-uri, spune Financial Times.
E-reader-ele se vor bucura si ele de o atentie deosebita, cu noi rivali pentru e-book-ul Kindle de la Amazon. Conexiunea acestor aparate la internet wireless, anuntata deja de Amazon pentru cel mai recent model Kindle, vor incuraja tot mai multi editori de carte si de publicatii sa faca pasul spre noul model de business.
Anul acesta sunt asteptati la CES peste 2.500 de expozanti, care vor prezenta 20.000 de noi produse.