Companiile RomTelecom, Orange si Vodafone vor fi investigate cu privire la un posibil abuz de pozitie dominanta, potrivit Mediafax. Investigatia a fost lansata de catre Consiliul Concurentei la sesizarea unui operator de telefonie fixa. In cazul RomTelecom, posibilul abuz care va fi investigat se refera la refuzul de acordare a accesului in reteaua proprie a operatului reclamant. Desi unii reprezentanti ai RomTelecom au declarat ca s-a ajuns la o intelegere cu firma reclamanta, Consiliul Concurentei sustine ca investigatia declansata isi va continua cursul. ßi asta din cauza ca reclamantul nu si-a retras plangerea depusa la Consiliul Concurentei.
In ceea ce priveste cele doua companii de telefonie mobila, posibilul abuz de pozitie dominanta sustinut de reclamant vizeaza interzicerea accesului reclamantului la serviciul de terminare a apelurilor internationale si nationale.
Prin intermediul investigatiei, Consiliul Concurentei va analiza pozitia detinuta, precum si comportamentul pe piata al companiilor. (S.N.)