DeCeNews informeaza : Lucrarile la Diametrala Buzesti - Berzei reincep sambata dimineata

Lucrarile la Diametrala Buzesti-Berzei vor reincepe sambata dimineata, la ora 4.30, in urma unui consens intre Primaria Generala, Ministerul Dezvoltarii si ONG-uri, a anuntat, vineri, primarul Capitalei, Sorin Oprescu.
"Ne apucam de maine dimineata, la ora 4.30, sa facem drumul cu o zona de protectie de 30 de metri dupa si pana in Hala Matache. Facem trotuarele, reconstruim zona si, in functie de solutia tehnica, fie trotuarul trece pe sub coloanele halei, fie hala este mutata cu 10 metri in spate prin demolarea unor case fara valoare istorica", a precizat primarul Capitalei.
Acesta si-a exprimat speranta ca asfaltarea va fi finalizata pana in iarna acestui an si ca lucrarile vor continua pe tronsoanele Piata Victoriei - Occidentului, Occidentului - Calea Grivitei si intrarea pe strada Berzei, pana in apropiere de Hala Marache, apoi dincolo de Hala Matache, de la Buzesti pana la strada Vasile Parvan si la amenajarea intersectiei intre strazile Stirbei si Dinicu Golescu. La ora actuala, tronsoanele strada Berzei - Vasile Parvan si Calea Victoriei - Occidentului sunt realizate in proportie de 90%.
Reprezentantul Platformei pentru Bucuresti (o retea de ONG-uri reunite cu scopul de a contribui la dezvoltarea durabila a Capitalei - n.r.), Mircea Toma, a opinat ca Hala Matache trebuie sa ramana pe acelasi amplasament, pentru ca lucrarile de mutare ar afecta acest obiectiv istoric.
"Aceasta dezbatere poate fi catalogata ca "pacea de la Hala Matache", deoarece am reusit sa pastram amplasamentul actual al halei in speranta ca trotuarul poate fi realizat prin hala, ca sa nu fie reconstruita si mutata", a spus Mircea Toma.
Urmatoarea dezbatere intre factorii implicati in acest proiect va avea loc peste doua saptamani.