Federatia Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania impreuna cu alte federatii patronale din domeniu vor relua, incepind cu 1 octombrie, protestele fata de "situatia haotica instaurata in domeniul transporturilor la nivel national ", potrivit unui comunicat al Asociatiei Transportatorilor Rutieri in Constructii (ATRC). "Protestele de mare amploare sint indreptate direct impotriva modului in care autoritatile locale inteleg sa aplice legea bazindu-se pe o legislatie incropita cu lipsa de profesionalism, de ordine comune ce se aplica dupa ureche, de interdictii de circulatie si rute ocolitoare aberante ce nu tin cont sub nici o forma de infrastructura rutiera nationala si nici de interesul economic al Romaniei ", se arata in comunicatul ATRC. Transportatorii considera ca activitatea de transport din Romania este intr-o degradare permanenta, fiind dirijata de grupuri de interese obscure, a caror activitate se pare ca nu poate fi stopata de catre actuala guvernare.
In opinia patronatelor din transporturi, neputinta ministerului de resort de a face ordine in activitatea de transport la nivel national are la baza faptul ca in continuare autoritatile locale aplica propriile legi, apropiate mai mult de ceea ce am putea numi “legile junglei” si ale intereselor personale.
In comunicat se arata ca transportatorii care au sperat ca schimbarea politica va ajuta la instaurarea ordinii si disciplinei in transporturi, s-au saturat sa astepte la nesfirsit rezolvarea problemelor cu care se confrunta si nu mai pot asista pasivi la neputinta si lipsa de actiune concreta a autoritatilor statului, considerind ca protestul reprezinta ultima metoda de sensibilizare a acestora.
" Nu este posibil ca unul din sectoarele economice cele mai puternic dezvoltate, in care ani de-a rindul s-au investit sume mari de bani si care are un aport important la bugetul statului, sa fie lasat la mina unor “sabotori” ai transportului rutier national ", sustin transportatorii.