Operatorii care efectueaza transport de persoane in comunele limitrofe Tecuciului au avut in ultimele zile mai multe altercatii cu piratii, care nu au ezitat sa treaca la violente pentru a-si proteja "afacerile".

Operatorii de transport care efectueaza curse intre Tecuci si Munteni, Movileni, Matca, Cudalbi si celelalte localitati care se invecineaza cu Tecuciul, s-au saturat de conflicte cu piratii. In prezent, pe ruta amintita sunt sase operatori de transport, care au primit autorizatii de la Primaria din Tecuci pentru aproximativ 50 de masini, in timp ce numarul ilegalistilor este mai mare de 100. Proprietarii de microbuze autorizati sustin ca au trimis numeroase memorii la Primaria din Tecuci si au sesizat si celelalte institutii abilitate, dar fenomenul nu s-a redus. "Nu mai putem continua asa. Zilele trecute au intrat cinci persoane intr-un microbuz detinut de mine si l-au batut pe sofer, l-au si amenintat. Ei se instaleaza in statiile noastre si, desi spun ca sunt taximetristi, fac transport in judet. Nu mai putem continua asa", ne-a declarat Lucian Costin, administrator al SC Gegi SRL din Tecuci. De amintit este ca transportatorii, inclusiv taximetristii autorizati din Tecuci, au fost pe punctul de a-si inceta activitatea in urma cu cateva luni din acelasi motiv. Autoritatile au intervenit in forta si fenomenul s-a mai diminuat, dar nu a disparut, iar acum piratii fac din nou legea.

Mai multe autorizatii

Primaria din Tecuci nu are aproape deloc atributii in domeniul verificarii si sanctionarii operatorilor din transportul interjudetean care circula fara forme legale. Prin urmare, toti cei care practica transportul in regim de maxi-taxi din Tecuci catre comunele limitrofe au spatiu de manevra, ca sa spunem asa. Isi permit sa ia calatori in masini care mai au putin si incep sa se dezmembreze si practica ba taximetria, ba transportul interjudetean. "Noi nu le asiguram decat niste statii intermediare. La asta se reduce toata competenta noastra in ceea ce priveste transportul interjudetean. Chiar daca efectuam controale, nu prea ai ce face pentru ca, in momentul in care vad echipele mixte, se anunta pe mobil si dispar imediat. Cat priveste taximetria, in momentul de fata sunt autorizati 150 de taximetristi in Tecuci. Ne-am gandit sa mai eliberam inca 22 de autorizatii, in ideea de a mai reduce pirateria", ne-a declarat primarul orasului Tecuci, Eduard Finkelstain. Ideea este ca si piratii sa doreasca intrarea in legalitate pentru ca altfel revenim de unde am plecat.