Costurile cu listarea au constat in comisionul intermediarului financiar, taxele si comisioanele platite catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) si catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Astfel, intermediarul financiar, format din mai multe banci, a primit un comision de succes de 2,25% din valoarea vanduta a ofertei publice si suma de 150.000 euro pentru ca a intocmit docu-mentatia necesara listarii.
CNVM percepe pentru astfel de operatiuni un comision de 0,15% din valoarea ofertei, dupa cum au precizat reprezentantii companiei. BVB a incasat doua comisioane de 0,1%, pentru in-scrierea la cota si pentru tranzactionare. Aceasta desi la sfarsitul lui iunie BVB anunta ca renunta la tarifele de procesare si admitere la tranzactionare pentru companiile care incheie procesul de listare pana la sfarsitul lui 2006 si deruleaza oferta publica prin intermediul BVB.
Unii analisti estimau ca Transelectrica ar fi avut mai putine costuri daca s-ar fi listat la Bursa din Londra. Invocand motive patriotice, oficialii companiei sustin ca listarea companiei nu s-a facut "in interesul strict al companiei", ci a avut ca scop intarirea pietei de capital romanesti. (M.H.)