Primarul din Dabuleni il roaga frumos pe domnul presedinte Basescu sa inteleaga ca orasul Dabuleni si locuitorii sai nu merita sa fie batjocoriti pentru ca au facut din orasul lor "patria lubenitelor".
Primarul localitatii Dabuleni, Nicolae Dragoi, membru PSD, a depus, astazi, la Cotroceni o petitie. Acesta ii cere presedintelui sa isi ceara scuze public, pentru ca i-a numit pe locuitorii din Dabuleni "bostanari".
"Oamenii din Dabuleni nu merita sa fie facuti bostanari, pentru ca ei sunt oameni cinstiti si muncitori care trudesc zi si noapte ca sa isi poata castiga existenta. Cred ca domnul Basescu are mult mai multe lucruri de facut pentru Romania. Noi nu l-am facut cioban cand a fost in Moldova. Noi am vrut sa il lasam sa isi faca treaba si il rog frumos sa inteleaga ca Dabuleniul nu merita sa fie batjocorit", a spus primarul Dabuleniului, la emisiunea Fabrica, unde a precizat ca nu l-a suparat punctual afirmatia presedintelui ca Mircea Geoana este "sef peste bostanarie".
Primarul Dragoi a explicat ca, din punctul sau de vedere, termenul de "bostanar" este peiorativ, deoarece " la noi nu se zice bostan, se zice lubenita de Dabuleni si pe mine m-a deranjat cuvantul bostanar".
"Ne exprimam o profunda dezamagire fata de cuvintele dumneavoastra jignitoare pe care ni le-ati adresat. Vrem sa va aducem aminte ca suntem cetateni ai acestei tari in care traiti si dumneavoastra si ca avem exact aceleasi drepturi. Dumneavoastra nu aveti nici un drept sa ne jigniti. Noi nu v-am jignit niciodata!", i-a transmis primarul presedintelui Traian Basescu.
"Ce gasiti rau in faptul ca avem o ocupatie din care ne ducem existenta? Este rau faptul ca noi cultivam pepeni si astfel ne asiguram traiul? De cand va permiteti dumneavoastra sa etichetati cetatenii acestei tari? Nu ne este rusine de faptul ca noi cultivam pepeni si din asta ne castigam in mod cinstit existenta", a mai scris Nicolae Dragoi.
Dabuleni este un oras din judetul Dolj, cu o populatie de 13.888 locuitori. Se afla in sudul Olteniei, la sud de Craiova si in apropierea portului Bechet, in vecinatatea Dunarii, intr-o zona cu sol nisipos, numita si "Sahara Olteniei". Este cunoscut ca "patria lubenitelor" si ca o zona viticola foarte importanta. Principala activitate economica in Dabuleni este agricultura si legata de aceasta o mica industrie de prelucrare. In ultimii ani la Dabuleni au aparut si semne de intarire a serviciilor de diverse tipuri si a comertului. Sunt prezente mai multe banci si exista chiar si servicii de televiziune prin cablu, cu post local de televiziune.