Societatea Tractorul Brasov va fi vanduta prin licitatie cu strigare, a declarat vicepresedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), László Gyerko, citat de RomNET.
Procesul de vanzare va avea loc dupa ce societatea va fi restructurata, asa incat va fi vandut doar modulul in care se vor produce tractoare. Pana in momentul de fata nu se stie exact data cand va avea loc licitatia, conducerea societatii asteptand un aviz pentru inceperea restructurarii companiei. Potrivit directorului general al Tractorul, pentru desfasurarea procesului este nevoie de investitii din partea AVAS in valoare de cel putin 12 milioane de euro. O alta varianta de restructurare a societatii brasovene ar costa AVAS aproximativ 18 milioane de euro, dar nu este agreata de conducerea Autoritatii.
Vicepresedintele AVAS a afirmat ca mai multe companii sunt interesate de Tractorul. Printre acestea se afla firme produca-toare de tractoare si masini agricole, dar si compania intere-sata sa cumpere si Nitramonia Fagaras.
De societatea brasoveana mai sunt interesate producatorul de piese de schimb pentru Fiat, precum si firma Mahindra & Mahindra, compania indiana care a blocat mersul privatizarii Tractorul in ultimul an. (S.N.)