AmosNews: Incepand din 2015, toti romanii vor fi nevoiti sa isi declare averea

Toti romanii vor fi nevoiti sa-si declare averea de la anul,potrivit unui proiect de ordin publicat pe site-ulministerului de finante. Fiscul vrea sa stie ce propietati au romanii, ce valori, bunuri sau animale de rasa scumpe.
Dar, analistii economici considera ca evazionistii vor putea fenta chiar si asa legea in continuare!
Fiscul vrea sa afle tot ce exista in proprietatea romanilor, de la case si masini, la bijuterii sau animale de rasa scumpe, inclusiv cele de concurs a caror valoare cumulata depaseste 15.000 de lei.
Potrivit proiectului de ordin, in declaratia de patrimoniu si de venituri romanii vor trebui sa noteze urmatoarele bunuri mobile si imobile: terenuri, cladiri, alte bunuri imobile, mijloace de transport, bijuterii, metale pretioase, obiecte de arta, animale de rasa.
De asemenea, activele financiare precum conturi si depozite bancare, plasamente, polite de asigurare, cheltuieli, dar si datorii vor fi si ele trecute in declaratie.
Nu lipsesc nici veniturile pentru care se aplica regimul de retinere la sursa a impozitului, veniturile care nu sunt impozabile sau veniturile neimpozabile.
Statul va putea da amenzi oamenilor cinstiti care din motive absolut obiective nu stiu sa-si completeze sau nu vor avea cum sau nu vor dori sa faca cozile pentru depunerea acestor formulare, iar pe de alta parte cei care ar trebui cu adevarat prinsi, cei care fac evaziune fiscala, vor scapa pentru ca nu-i va intreba nimeni de nimic, decat in momentul in care vor supara pe cineva si atunci li se va scoate dosarul de evaziune fiscala.