Volkswagen, Opel si Renault. Acestea sunt marcile de masini straine care alcatuiesc pana acum topul preferintelor auto ale galatenilor. Informatiile primite din partea serviciului de profil al Prefecturii arata ca in cazul acestor trei marci de masini straine s-au facut cele mai multe inmatriculari. Nu este vorba doar de masini noi, majoritatea fiind second-hand provenite, in general, din Germania.

Daca intocmim un top al preferintelor auto ale galatenilor pe baza datelor furnizate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise Auto si Inmatriculari din cadrul Prefecturii, reiese ca pana la 15 noiembrie locul intai ca numar de inmatriculari in ce priveste masinile straine il ocupa autovehiculele Volkswagen, 4.567 de galateni alegand pana acum aceasta marca. Pe locul al doilea, tot ca numar de masini inmatriculate pana acum, se claseaza autovehiculele Opel, alese de 3.872 de galateni, urmate indeaproape in preferintele soferilor de pe la noi de marca Renault, cu 3.147 de inmatriculari.

"Pana la 15 noiembrie in judetul nostru au fost inmatriculate 97.560 de masini, conform datelor furnizate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise Auto si Inmatriculari din cadrul Prefecturii. Evident ca cele mai multe masini inmatriculate in judetul nostru pana acum au fost Daciile. Daca analizam dupa numarul de inmatriculari in ce priveste marcile straine preferate de galateni, reiese ca, deocamdata, soferii de la noi prefera sa-si ia o masina fiabila si ieftina totodata. Cele mai multe dintre aceste masini din cele trei marci care domina topul preferintelor auto straine ale galatenilor nu sunt insa noi. Multe sunt masini second-hand", a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii, Emanuela Turcu.

Probabil, atrasi de proverbiala pricepere a nemtilor la tot ce inseamna tehnica, cei mai multi dintre galatenii care si-au cumparat masini la mana a doua le-au ales pe cele aduse din Germania. Cum anul este aproape de sfarsit, este discutabil daca acest top al preferintelor auto se va mai modifica intr-un fel.