Wall-Street.ro a realizat topul celor mai importante evenimente de business ale ultimelor 12 luni. Puteti citi in continuare evenimentul de pe locul 4: exporturile au sustinut economia in 2010.
Vestea buna a anului 2010 din economie a fost adusa de exporturi, care au crescut cu peste 26% in primele zece luni din acest an comparativ cu perioada similara din 2009.
Deficitul comercial a scazut in primele zece luni din 2010 cu 4,7% fata de perioada similara a anului trecut, la 7,7 miliarde de euro, in contextul unei cresteri mai accelerate a exporturilor comparativ cu importurile, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica.
Exporturile realizate in perioada ianuarie - octombrie s-au ridicat la valoarea de 30,36 miliarde de euro, iar importurile au insumat 38,07 miliarde de euro.
Majoritatea analistilor considera ca economia va reveni pe crestere in 2011, sustinuta de investitii si exporturi, iar investitorii straini apreciaza ca sansa companiilor de a rezista pe timp de recesiune, in conditiile in care consumul s-a redus dramatic, pe fondul scaderii salariilor, este de a se concentra pe exporturi.