Rezervele internationale ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) - valute si aur - se situau la sfarsitul lui aprilie la peste 14,02 miliarde de euro, potrivit unui comunicat al Bancii centrale.
Rezervele valutare ale BNR se cifrau la nivelul a peste 12,897 miliarde de euro, in crestere cu 335,1 milioane de euro fata de luna precedenta. Cresterea a fost rezultatul unor intrari de 1,080 miliarde de euro, reprezentand cumparari ale Bancii centrale din piata valutara, venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, cedari de valuta la rezerva statului si altele si al unor iesiri de 745,6 milioane de euro, reprezentand plati rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata la Ministerul Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, plati cotizatii, comisioane bancare si altele.
Rezerva de aur s-a mentinut la nivelul de 105 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a crescut la 1,128 de miliarde de euro.
Pana la sfarsitul acestui an, platile scadente in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul de Finante insumeaza 1,114 miliarde de euro.