Liderii FSS Metarom Galati continua demersurile incepute in urma cu aproximativ o luna pentru ca "Siderurgistul" sa devina, in opinia lor, cel mai mare sindicat din Galati si din tara.

Dupa ce in urma cu o luna de zile a fost decisa infiintarea Sindicatului "Siderurgistul" in urma aprobarii modificarii numelui si a statutului sindicatului de la ULP, care au fost "consfintite" definitiv de justitie, liderii FSS Metarom Galati spera ca la sfarsitul acestei luni sa inceapa demersurile legale pentru obtinerea reprezentativitatii noii structuri sindicale la nivelul Combinatului. "Daca hotararea judecatoreasca, ce este definitiva, va ramane si irevocabila, speram ca la sfarsitul lunii august sa incepem demersurile in justitie pentru obtinerea de catre Sindicatul 'Siderurgistul' a reprezentativitatii la nivel de Combinat. La ora actuala 'Siderurgistul' are aproximativ 5.500 de membri si speram sa se ajunga la 8.000 de membri, ceea ce ar insemna ca sindicatul va fi cel mai mare din Galati si din Romania", ne-a declarat presedintele FSS Metarom Galati, Ghiocel Constantinescu.

Potrivit aceleiasi surse, dintre cei 5.500 de membri cati are acum "Siderurgistul", cei mai multi, mai exact 2.650, sunt angajati ai ULP, in timp ce 1.200 sunt salariati ai UOR.

Prim-vicepresedintele FSS Metarom Galati, Adrian Adascalitei, ne-a declarat ca si in urmatoarea perioada se va continua strangerea de adeziuni la noua structura sindicala, ultimul pas important care trebuie facut fiind organizarea unui congres in cadrul caruia se va alege noua structura de conducere a "Siderurgistului". "Suntem in grafic cu strangerea de adeziuni si asteptam data de 21 august pentru a vedea daca hotararea judecatoreasca va ramane irevocabila", ne-a mai declarat prim-vicepresedintele FSS Metarom Galati.

Daca "nasterea" sindicatului "Siderurgistul" va fi finalizata prin organizarea de alegeri pentru conducerea acestuia, ramane de vazut daca va continua reorganizarea miscarii sindicale, mai exact daca se va lua in calcul fuziunea dintre Sindicatul "Siderurgistul" si "Solidaritatea", al doilea sindicat important de la Combinat. Posibilitatea "infratirii" celor doua sindicate a fost avansata in urma cu doua luni de presedintele FSS Metarom Galati, Ghiocel Constantinescu.