Compania Nationala Imprimeria Nationala (CNIN) va introduce in primul trimestru al anului viitor noi marcaje la tigari si bauturile alcoolice, a declarat recent directorul general al institutiei, Dan Docan. Imprimeria Nationala va realiza in primele trei luni ale lui 2006 marcaje pentru tigari si bauturi alcoolice inalt securizate, datorita tehnologiei avansate de care dispune in prezent, a mai spus Docan. "Marcajele vor contine elemente de siguranta care nu au fost folosite pana acum nicaieri in lume si vor fi imposibil de falsificat. In componenta hartiei vor exista elemente de securitate detectabile cu ajutorul unor aparate de dimensiunea unui telefon portabil", a adaugat seful Imprimeriei Nationale.
Potrivit lui Docan, CNIN are un avans de un an si jumatate din punct de vedere tehnologic si al securizarii fata de potentialii falsificatori.
Directorul general al Imprimeriei Nationale a mai spus ca relatia pe care o are institutia sa cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) este foarte buna. Docan a mentionat si ca CNIN sesizeaza de fiecare data inspectorii ANAF atunci cand o societate care produce tigari sau bauturi alcoolice le cere mai multe timbre decat le-a solicitat in perioada similara a anului trecut. (Simona Dobre)