Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, a declarat ca va analiza saptamana aceasta strategia propusa de Compania Nationala Romarm pentru privatizarea celor 16 societati din industriei de armament, dupa ce intr-o prima faza a respins-o, anunta Mediafax.
Strategia propusa de Romarm prevede de asemenea externalizarea tuturor activelor care nu tin de procesul tehnologic si de productie. In final, potrivit lui Atanasiu, se va trece la inchirieri vanzari de hale si utilaje, insa vor fi pastrate fluxurile de productie necesare fabricatiei care vor fi apoi vandute ca afacere. Oficialul a dat exemplu printre activele detinute de unitatile din industria de aparare stadioane de fotbal, case de vacanta, cantine, cluburi sau chiar policlinici medicale.
"Practic, se curata aceste societati de tot ceea ce au si nu tine de obiectul lor principal de activitate, iar in momentul in care devin niste mirese mai atractive decat sunt in momentul de fata, incercam sa le maritam", a spus Teodor Atanasiu. (D.E.)