In vreme ce organizatiile patronale membre ale UGIR-1903 i-au cerut in repetate randuri lui Ovidiu Tender demisia de onoare, acesta spune ca nu stie despre ce este vorba. „Din pacate, eu nu stiu nimic despre nici o demisie. Mie nu mi s-a spus absolut nimic si nici nu mi s-a cerut demisia“, a declarat Ovidiu Tender.
Potrivit lui Tender, ultima oara cand a fost in sediul patronatului, la „Palatul UGIR“ nimeni nu i-a pomenit nimic despre mult-discutata demisie ceruta de organizatiile patronale.
Chiar daca Tender sustine ca nu stie nimic despre acest lucru, Patronatul Presei din Romania-Romedia, alaturi de alte patronate, departamente de specialitate si membri ai Consiliului National al UGIR-1903 cer cu insistenta demisia lui Ovidiu Tender din functia de presedinte.
Astfel, UGIR-1903 i-a transmis lui Tender o scrisoare deschisa in care ii aminteste ca este „invinuit intr-un voluminos dosar de coruptie instrumentat de PNA“ si ca, in aceste conditii, „UGIR-1903 si-a pierdut capacitatea morala de actiune ca patronat national“. Drept urmare, pentru ca organizatia sa nu-si piarda din credibilitate, Tender trebuie sa plece cat mai repede din randurile industriasilor. Mai mult decat atat, astazi este programata o adunare generala extraordinara a membrilor UGIR-1903, care va alege un nou presedinte. De altfel, Tender a fost contestat chiar din primele zile dupa alegerea acestuia in functia de presedinte al organizatiei patronale (martie 2002). Problemele au aparut dupa ce omul de afaceri Ovidiu Tender a fost audiat de procurorii Parchetului General in dosarul RAFO, in care este invinuit de inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani.