Doi sefi de servicii au preluat atributiile directorilor "demisionari" Maria Filip si Vicentiu Iordache. Acestia vor coordona activitatea pana la organizarea unui concurs.
Administratia Finantelor Publice (AFP) Craiova are de ieri noi sefi, numiti in locul directorilor demisionari Maria Filip si Vicentiu Iordache. Locul de director al AFP va fi ocupat pana la organizarea unui concurs de Zaharia Corbeanu, iar cel de adjunct - de Lili Saptelei, ambii fiind pana acum sefi de servicii in cadrul aceleiasi institutii. "Cei doi au fost numiti prin ordin semnat de Sebastian Bodu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, si vor coordona activitatea pana se va organiza concurs. Deocamdata nu se stie cand va fi organizat concursul", a precizat Silviu Dumitru, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Dolj.
Directorul AFP Craiova, Maria Filip, si adjunctul acesteia, Vicentiu Iordache, si-ar fi dat demisiile la sfarsitul lunii noiembrie, in urma unei vizite-surpriza pe care seful ANAF, Sebastian Bodu, a facut-o la DGFP Dolj. Acesta le-a reprosat celor doi incasarile slabe la bugetul de stat. Asupra inlocuirii din functii a directorilor planeaza tot felul de suspiciuni, dupa ce Filip si Iordache ar fi instiintat zilele trecute ANAF ca isi retrag demisiile. Mai mult decat atat, demisiile nici n-ar fi demisii, ci solicitari de trecere pe alte functii, conform nivelului de pregatire.
Cei doi ex-directori nu sunt de gasit de la intalnirea cu Bodu, desi personalul DGFP sustine ca ei vin in fiecare zi la serviciu. ANAF, la randul ei, nu confirma ca ar fi primit faxuri de la Filip si Iordache si nici nu ar recunoaste ca acestia s-ar putea razgandi, sustinand ca "demisia este un act unilateral si irevocabil". In fine, cu ex-directorii nu se stie ce se va intampla. Directorul DGFP, Silviu Dumitru, spune ca nu li s-a gasit un loc.
"Am comunicat ANAF ca nu am posturi vacante. Nu este vorba de o rocada intre cei patru", a afirmat Dumitru.