Accesul in statiunea turistica de munte din Parang ar putea fi facut prin intermediul unei telecabine, dupa ce programul guvernamental "Schi in Carpati" va deveni viabil si in Valea Jiului. Autoritatile locale vorbesc deja despre modernizarea pistelor de schi, imbunatatirea infrastructurii si crearea unei alternative moderne de acces spre zona de agrement, turismul fiind una dintre alternativele viabile la mineritul Vaii Jiului. "Speram ca programul sa prinda viata si in Parang sa putem vorbi, in curand, de turism la standarde europene competitive. Vor fi construite instalatii noi pentru teleschi, partii competitive, iar cea mai importanta investitie ar putea deveni telecabina, care ar urma sa faca legatura cu statiunea de munte, direct din oras si nu de la cativa kilometri distanta, asa cum se face acum, prin intermediul telescaunului", a spus Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.
Noua statiune turistica despre care se vorbeste acum in programul "Schi in Carpati" ar urma sa primeasca aproximativ 12 milioane de euro, bani necesari tuturor investitiilor din domeniul infrastructurii. In plus, autoritatile locale de la Petrosani spun ca viabil va fi si programul PHARE, castigat in parteneriat cu statiunea turistica Straja din Valea Jiului, care vizeaza ecologizarea zonei montane. "Este vorba despre un proiect in urma caruia cele doua statiuni montane vor avea un sistem modern de colectare a deseurilor menajere, cu platforme de colectare a gunoiului, cu pubele si cu un sistem de transport si depozitare la groapa de gunoi", a mai spus Schreter.
Ecologizarea acestor statiuni este extrem de importanta, iar reprezentantii asociatiilor ecologice au ridicat, in repetate randuri, problema depozitarii si a transportului deseurilor din munte, care de multi ani sunt depozitate impropriu, serviciul fiind lasat in grija turistilor si proprietarilor de cabane.