BRD Groupe Societe Generale filiala Galati a organizat un cocteil in care oamenii reprezentativi din diverse domenii de activitate din judetul Galati au socializat si au discutat despre posibilitatea stringerii legaturilor economice si artistice dintre regiunea Lyon si Galati. Catalin Dobre, reprezentantul BRD, a precizat ca aceasta actiune de socializare a fost facuta in cadrul manifestarilor evenimentului intitulat „Ambasadorii Tineretii”, unde, in cadrul festivalului de teatru care are loc la Teatrul de Papusi „Gulliver”, va avea loc un spectacol al unei trupe franceze.

Reprezentantul Camerei de Comert Romano-Franceze a subliniat faptul ca astfel de manifestari artistice trebuie sprijinite pe viitor, iar Camera de Comert din Lyon a decis sa sprijine 14 studenti straini aflati in anii terminali de studii in Franta, astfel incit, in momentul in care ei se intorc in tarile de origine, sa devina adevarati ambasadori ai Lyonului. O romanca a reusit sa atraga atentia francezilor printr-un proiect care a obtinut locul 3 la un concurs de proiecte, iar, cu sprijinul BRD si Distrigaz, trupa din Franta a putut ajunge la Galati sa sustina spectacolul la Festivalul de Papusi Gulliver.

De altfel, intilnirea de ieri nu a facut altceva decit sa apropie relatiile intre oficiali si sa puna piatra de temelie a cooperarii romano-franceze intre Galati si Lyon.